04 Ocak 2010 00:00

Çin’de 2012 rekoru

2012, Çin’de tüm zamanların en çok izlenen filmi oldu. Filmde, dünyayı felaketten kurtaran gemiler Çin’de yapılıyordu.

Paylaş

2012, Çin’de tüm zamanların en çok izlenen filmi oldu. Filmde, dünyayı felaketten kurtaran gemiler Çin’de yapılıyordu. Kurtulan sadece zenginlerdi ama arada, ucuza çalışan Çinli işçiler için de kapaklar açılmıştı...
Roland Emmerich’in yönettiği felaket filmi 2012, Çin’in box office listesinde, 460 milyon yuan kazandırarak, Transformers: Yenilenlerin İntikamı filmini geçti ve rekor kırdı. Böylece, Çin’de en çok izlenen ve kazandıran film oldu. Transformers filminin Titanik’i geçmesi sürpriz olarak nitelenmişti, ancak bu rekor çok uzun sürmedi. Birkaç ay içinde 2012 onun rekorunu da kırdı.
2012’nin Çin için ilginç yanı, Çin’in filmde önemli bir yer tutması. Kısa sürede çok büyük gemiler yaptırmak zorunda kalan devlet başkanları, bunun için Çin’e başvuruyorlar, çünkü filmin bir yerinde dendiği gibi, bunu Çinlilerden başkasının yapamayacağına inanıyorlar. Ancak, gemiler, ancak bilet almaya parası yeten çok zenginler için. Son dakikada, kapaklar geride kalanlar için de açılıyor ve gemilerin yapımına katılan Çinli işçiler de gemilere binebiliyor.
Öte yandan, Çin olarak tarif edilen yer, büyük ölçüde Tibet’i de andırıyor.
Çin’de ya da başka bir ülkede değil, başka bir gezegende geçen Avatar ise, bu hafta Çin’de vizyona giriyor. Onun da bu rekoru kırma ihtimali bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

4-c gerçeği

SONRAKİ HABER

Düşünbil Dergisi: Bilimin, felsefenin ve edebiyatın dergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...