04 Ocak 2010 00:00

Direnişteki dostlara bin selamlar...

Ülkemizde özelleştirme adı altında sürekli bir yerlerin satıldığı, çalışanlara yapılan saldırıların sürekli...

Paylaş

Ülkemizde özelleştirme adı altında sürekli bir yerlerin satıldığı, çalışanlara yapılan saldırıların sürekli olarak arttığı bir dönemde tekel işçilerinin başlatmış olduğu direnişi büyük bir çoskuyla destekliyor ve takip ediyoruz. TEKEL’i tekel yapan sizlerin alınterinizdir. Yan gelip yatanlar beceriksiz olan hükümetlerdir. Değerli ve kıymetli işyerlerini satıp, iş yapmadan yan gelip yatarak para kazanarak siyasi becerisizliklerini bunlarla örtbas etmeye çalışmaktadırlar.
Elde avuçta neler varsa hepsini sattılar ve satmaya devam etmektedirler. Onlar çalışanların durumunu düşünmezler. İşini kaybetme, çocukların okul masrafları, faturalar, ev kiraları, mutfak masrafları onların umurunda değildir. Onlar alınteri, göz nuru ve emeğin değerini bilmeyen sadece tüketip satanlardır. Sizlerin başlatmış olduğu onurlu direniş biz diğer sektörlerde çalışanlara umut vermektedir. Gün bütün saldırı ve baskılara karşı hep beraber omuz omuza dayanışma günüdür. Açlığın, yoksulluğun, issizliğin dini, dili, milliyeti olmaz. Hepimizin ortak amacı ekmek davasıdır. Hepimiz amacı işimize sahip çıkarak evimize alınterimizle aş getirmektir. Bu nedenle meydanlardaki çığlıklara kulak tıkamayalım. TEKEL işçisinin direnişine destek verelim. Unutmayalım sıra bir gün bize de gelebilir. O sıra gelmeden hep beraber safları sıklaştırarak alınterimize, işimize, aşımıza sahip çıkalım.
Bizler gazetelerden, televizyonlardan sizlerin onurlu direnişinizi takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu haklı davanızdan zaferle çıkarak bizlerin umut ışığı olacaksınız. TEKEL işçileri yanlız değildir. Onurlu kavganızda hep destek, tam destek. Ya hep beraber ya hiç birimiz... İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
Kocaeli Ford
Otosan’dan bir işçi
ÖNCEKİ HABER

DEÜ Hastanesi taşeron işçileri sendikalaşmakta kararlı

SONRAKİ HABER

4-c gerçeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa