05 Ocak 2010 00:00

Mahalle birliğinden TEKEL’e destek çıktı

MAMAK General Zeki Doğan (GZD) Mahalle Meclisi’nin kararıyla açılan Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Mamak Temsilciliği, aşure günü düzenledi.

Paylaş

MAMAK General Zeki Doğan (GZD) Mahalle Meclisi’nin kararıyla açılan Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Mamak Temsilciliği, aşure günü düzenledi.
Halkın bir araya gelmesi ve derneği daha yakından tanıması amacıyla düzenlenen etkinliğe, ÖVDER Genel Başkanı Enver Önder, Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, Fahri Korutürk Mahallesi Muhtarı Yeliz Akın, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş ve çeşitli yöre dernekleri temsilcilerinin yanı sıra TEKEL işçileri de katıldı. TEKEL işçileri, halkın büyük coşkusu ve “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “TEKEL işçisi direnişin simgesi” sloganlarıyla karşılandı.
BİRLİK ÇAĞRISI
Mahallelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan ÖVDER Mamak Temsilcisi Cevher Boztaş, AKP Hükümeti’nin, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik ve çalışma yasaları gibi emekçilerin en temel haklarına pervasızca saldırdığı; işçi ve emekçilere açlığı, yoksulluğu, sefaleti dayattığı bir dönemde, her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. TEKEL işçilerinin, belediye işçilerinin ekmekleri için ayakta, kamu emekçilerinin taleplerinin arkasında olduğunu ifade eden Boztaş, ülkenin işçi ve emekçilerinin mücadeleyi yükseltmekte kararlı olduğuna dikkat çekti. Boztaş, “Mahalle meclisimizle, derneğimizle birlik ve beraberliğin, birlikte mücadele etmenin koşullarını, araçlarını oluşturduk. Bu birliği daha da güçlendireceğiz” dedi.
TEKEL işçileri adına konuşan Kenan Aslantaş da verilen destek için teşekkür etti. “Sizler bize destek oldukça biz asla kazanım elde etmeden gitmeyeceğiz” diyen Aslantaş, şöyle devam etti: “Bize ‘Yatarak para kazanıyorlar’ diyorlar. Onlar sigara fabrikalarını sattı, alan firmalar buraları kapattı, tütün paketleyenler atıl duruma düştü, bize de bu damgayı yapıştırdılar. Bizim hiçbir suçumuz, günahımız yok.” 4-c ile köle gibi çalıştırılmak istendiklerini belirten Aslantaş, mücadele kararlılıklarını dile getirdi.
‘VELİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİ’
ÖVDER Genel Başkanı Enver Önder ise “Bugünkü birlikteliği, dostluğu görünce düşündüm ki temsilcilik açmada geç bile kalmışız” dedi. Kadınların yoğun ilgisinin kendisini çok sevindirdiğini ifade eden Önder, “Öğrenci veliliğini çoğunlukla kadınlar üstlenmektedir ve bu durum, okullar üzerindeki veli denetimini daha güçlü hale getirecektir” dedi. Eğitimin alışveriş merkezlerine döndürüldüğünü, birçok ad altında para toplandığını söyleyen Önder, TEKEL işçilerine destek olmanın da bir insanlık görevi olduğunu sözlerine ekledi.
KADINLARDAN TEKEL’E DESTEK
“Bizim memleketimizde haksızlık, sömürü diz boyu; çocuklarımız, gençlerimizin hakları neredeyse bütünüyle ellerinden alınmış” diyen Sultan Karabulut, ezilenin, her kim olursa olsun hakkını arayanın yanında olan bir ana olduğunu söyledi. Aşurenin direniş, birlik, dayanışma anlamına geldiğini belirten Karabulut, amaçlarının aşure vesilesiyle derneği halka tanıtmak olduğunu söyledi.
ÖVDER’de kursların, çeşitli etkinliklerin devam ettiğini ifade eden GZD Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz, aşure gününü de mahalle meclisinin kararıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Farımaz, TEKEL işçilerinin de kendileriyle birlikte olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını, her zaman işçilerin yanında olacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
Ezgi Aksoy - İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

Rize’de işçi direnişi

SONRAKİ HABER

KAVGA BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa