05 Ocak 2010 00:00

Rize’de işçi direnişi

RİZE Belediyesi işçileri ödenmeyen haklarının verilmesi ve taşeronlaştırmanın durdurulması için eyleme başladı.

Paylaş

RİZE Belediyesi işçileri ödenmeyen haklarının verilmesi ve taşeronlaştırmanın durdurulması için eyleme başladı. Sabah saatlerinde şantiye binasına giden Hizmet-İş üyesi işçiler, talepleri kabul edilene kadar çalışmayacaklarını duyurdular. Eylem sırasında işçilerin yanına gelen Hizmet-İş Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca’nın eylem yapan işçilerle tartışması dikkat çekti.
10 ikramiye alacakları olduğunu belirten işçiler şöyle devam ettiler: “Aylardır hakkımızı alamadık. Evde çocuklarımız aç. Alacağımız olmasına rağmen bizi muhtaç halde çalıştırıyorlar. Kimse hakkımızı aramadı, sendika sabırlı olun diyerek geçiştirdi. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz.”
AKP’li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise işçilerin taleplerini karşılamak yerine tehditkar bir açıklamada bulundu: “Temizlik ihalesini alan firma aynı işçiler ile temizlik işlerini yürütecektir. İşçilerin hiçbir kayıpları söz konusu değildir. Yalnız yapılan eylem ile işçilerimizin işsiz kalacağından korkuyorum. Hiçbir işçimizin işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu şekilde davranmaya devam ettikleri müddetçe bizlerin yapabileceği hiçbir şey kalmıyor.” (Rize/EVRENSEL)
Musa Yazıcı
ÖNCEKİ HABER

SAĞLICAK

SONRAKİ HABER

Mahalle birliğinden TEKEL’e destek çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...