05 Ocak 2010 00:00

Sincan Belediyesi’nde işçi kıyımı

SİNCAN Belediyesi’ne bağlı temizlik işlerinin özelleştirilmesi nedeniyle bu bölümde çalışan 360 Sin-Kent işçisi yeni yıla işsiz girdi.

Paylaş

SİNCAN Belediyesi’ne bağlı temizlik işlerinin özelleştirilmesi nedeniyle bu bölümde çalışan 360 Sin-Kent işçisi yeni yıla işsiz girdi. Tazminatları da ödenmeyen işçiler dün Sincan Lale Meydanı’nda yaptıkları eylemle “Bu soğuk kış günlerinde işten atma hangi vicdana sığar” diye sordular.
İşçiler eylemin ardından Sincan Belediyesi’ne yürüyüşe geçtiler.
Polisin işçilerin toplu halde yürümesine izin vermemesi üzerine işçiler küçük gruplar halinde belediye binasının önüne geldiler. Belediye binasının önünde ellerinde pankartlarıyla birlikte alkış ve sloganlarla belediye başkanını protesto eden işçiler, belediyenin önüne siyah çelenk koydular. Sık sık “Başkan istifa” sloganını atan işçiler “Verdiğimiz oylar haram olsun” dediler. Polis işçilere burada da müdahale edip işçileri belediye binasının arkasına aldı. Bir süre daha belediye binasının arka tarafında slogan atan işçiler, mücadelelerinin süreceğini, haklarını her türlü hukuki yoldan da arayacaklarını belirtiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Enflasyon aldatmacası

SONRAKİ HABER

SAĞLICAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...