05 Ocak 2010 00:00

Baz istasyonu yönetmeliği Danıştay’da

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği’ni iptali istemiyle Danıştay’a taşıdı.

Paylaş

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği’ni iptali istemiyle Danıştay’a taşıdı. ÇMO, söz konusu yönetmeliğin, çevre ve insan sağlığının korunmasının iletişim hakkından üstün olduğu gerçeğini göz ardı ettiğini bildirdi.
Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Burçak Karaman Uysal, “Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik”in 4/1-F, G, L, Ö ile 6, 8/1, 9/1, 9/2 ve geçici 1.maddesinin iptali istemiyle Danıştay’da iptal davası açtıklarını bildirdi. Uysal yaptığı yazılı açıklamada güvenlik mesafesi, güvenlik sertifikası, meskun mahal, sürekli maruz kalma, montaj esasları ve ölçümler ile ilgili olan maddelerin iptal edilmesini talep ettiklerini hatırlattı. Uysal, yönetmeliğin tek korunma yöntemi mesafe tayini gibi düzenlendiğini, yaklaşımın da genel ve soyut olduğunu belirtti.
MÜCADELE EDECEKLER
“Gerçekleştirilecek projenin çevreye olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi, olumsuz etkilerin önlenmesi ya da en aza indirilmesi, seçilen yer ile alternatiflerinin değerlendirilmesi, projenin uygulanmasının izlenmesi” gerektiğini belirten Uysal, çevre ve halk sağlığını hiçe sayan düzenleme ve uygulamalara karşı, hukuksal ve toplumsal alanda her türlü mücadele aracını kullanarak karşı çıkacaklarını belirtti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Müdürlüğü mü Dallas dizisi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa