05 Ocak 2010 00:00

Kar yağışı bütün yurtta etkili oldu

KAR ve soğuk hava dalgası yurdun büyük bir kesimini etkisi altına aldı.

Paylaş

KAR ve soğuk hava dalgası yurdun büyük bir kesimini etkisi altına aldı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan lodos ve yağmur sonrasında yağan kar birçok ilde etkisini gösterdi.
İstanbul’da önceki gün akşam ara ara şiddetini arttıran kar yağışı özellikle Çatalca, Beylikdüzü, Avcılar, Başakşehir, Gaziosmanpaşa gibi yüksek kesimlerde hissedildi.
Anadolu yakasında da görülen kar, özellikle yüksek kesimlerde şiddetini gösterdi. Devlet Meteoroloji İşleri’nin (DMİ) uyarılarını dikkate alan Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) alarma geçti. Buzlanma ihtimaline karşı otoyollar AKOM’a ait araçlarla tuzlandı. Çok sayıda kar aracı hazır durumda bekletildi.
ANKARA’DA YILIN İLK KARI
Ankara’da da yeni yılın ilk karı yağdı. Önceki gün akşam saatlerindeki yağmur yerini gece saat 00.30 sıralarında kara bıraktı. Kar yağışı özellikle Çankaya’nın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışına karşı hazırda bekleyen belediye tuzlama ve küreme araçları sabaha kadar karla kaplı yolları temizledi.
Özellikle Çankaya’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı uzun süreli olunca Başkentliler güne kar ile merhaba dedi. Sabah erken saatlerde yürüyüş için dışarı çıkanlar, kar yağışı altında yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Kar yağışının önümüzdeki günlerde etkisini arttırması bekleniyor.
BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu geçişinde kar yağışı etkili oldu. Bolu Dağı’nda sürücüler güçlükle ilerleyebildi. Bazı araçlar şarampole kayarken, bazı araç sürücüleri de yol kenarında durarak zincir taktı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Trafik ekipleri de güzergahta denetimlerini artırdı. Bu arada, Bolu kent merkezinde de kar yağışı devam ediyor. Kent beyaz örtüye büründü.
BURSALILAR GÜNE KARLA UYANDI
Bursa kent merkezine yılın ilk karı düştü. Dün sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı sebebiyle kent kısa sürede beyaza büründü. İşe gitmek için yollara düşen vatandaşlar kar yağışı altında oldukça zorlandı. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmediğini bildirdi. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte, sıcaklığın bir miktar daha düşmesi bekleniyor.
ERZURUM’DA 317 KÖY YOLU KAPANDI
Erzurum’da önceki gün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum ve çevresinde etkili olan kar yağışı sabaha kadar aralıksız sürdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 8, Palandöken’in yüksek kesimlerinde ise 60 santimetreye ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle 317 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
YOZGAT BEYAZA BÜRÜNDÜ
Yozgat’ta şiddetli rüzgarla birlikte başlayan ve aralıksız devam eden yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle etraf beyaz örtüye büründü. Vatandaşlar araçlarının üzerinde ve iş yeri önünde kar temizliği yaptı. Bazı araç sürücüleri zincir takmadıkları için ulaşımda zor anlar yaşadı. Çocuklar ise kar topu oynayarak eğlendi. (HABER MERKEZİ)

KAR GİDİYOR SICAKLAR GELİYOR

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı gidiyor, ancak kuvvetli buzlanma görülecek. Bugünden itibaren ise sıcaklık yükselecek.
Kar yağışı, yurdu hızla terk etmeye başladı. Sadece bugün kar var. Dün gece birçok ilde buzlanma ve don olayları yaşandı. Bu gece de İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çok kuvvetli don ve buzlanma bekleniyor.
BAHAR HAVASI YAŞANACAK
Sıcaklık, Ocak ayı ortalamalarının çok üzerine çıkacak. Özellikle Cuma ve Cumartesi günü sıcaklık Marmara Bölgesi’nde 18, İç Anadolu Bölgesi’nde ise 15 dereceye yükselecek. Çarşamba-Cumartesi günleri arasında Türkiye genelinde yağış yok. Sadece Marmara ve Ege’de hafif yağmurlar olacak.
ÖNCEKİ HABER

Kazda ölen makinist gözyaşlarıyla uğurlandı

SONRAKİ HABER

Öğrencilere soruşturma furyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa