05 Ocak 2010 00:00

Kazda ölen makinist gözyaşlarıyla uğurlandı

BİLECİK’TE önceki gün meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren makinist Hikmet Koşay, memleketi Eskişehir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Paylaş

BİLECİK’TE önceki gün meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren makinist Hikmet Koşay, memleketi Eskişehir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.
Evli ve bir çocuk babası Koşay için yıllardır görev yaptığı Eskişehir Tren Garı’nda düzenlenen törene TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Koşay’ın çalışma arkadaşları, öğretmen olan eşi Hülya Koşay, annesi, babası ve yakınları katıldı.
Duygulu anların yaşandığı törende Koşay’ın eşi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta zorlanan Koşay’ın eşi, annesi ve kardeşlerini ise arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
KIRMIZI IŞIKTA GEÇİŞ GÖZÜKÜYOR
Cenaze töreni için geldiği Eskişehir Tren Garı’nda gazetecilere konuya ilişkin açıklamada bulunan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kazayla ilgili çalışmaların hâlâ sürdüğünü söyledi.
İlk incelemede sinyalizasyon sisteminde önemli bir sıkıntı göremediklerini ancak kırmızı ışıkta geçişin gözüktüğünü belirten Karaman, söz konusu tren kazasının kendilerini iki türlü yaraladığını kaydetti. Karaman, “Bu kazada sinyal sistemine uyumda bir sıkıntı var. Bunu inceliyoruz. Kaza ile ilgili inceleme devam ediyor. İlk incelemede sinyalizasyon sisteminde önemli bir sıkıntı göremedik. Kırmızı sinyalde geçiş gözüküyor.” diyerek İncelemelerin devam ettiğini, ve gözaltında olan makinisti de ziyaret edeceğini belirtti.
(ESKİŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

HAVALANINDAKİ SAĞLIK HİZMETLERİ TAŞERONA VERİLDİ

SONRAKİ HABER

Kar yağışı bütün yurtta etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...