05 Ocak 2010 00:00

Çin’de son 50 yılın en şiddetli kar yağışı

ÇİN’in başkenti Pekin ve komşu şehir Tianjin’deki ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Paylaş

ÇİN’in başkenti Pekin ve komşu şehir Tianjin’deki ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi. Yetkililer, Çin’de 2003’’teki SARS salgınından bu yana ilk kez eğitime ara verildiğini açıkladı. Tianjin şehrindeki havaalanı ve otobanlar da kardan dolayı kapatıldı.
Pekin’deki Başkent Uluslararası Havaalanı’nda ise çoğunluğu iç hatlar olmak üzere 491 uçuşun gecikmeli yapıldığı, 756 uçuşun da iptal edildiği, şu an sadece bir pistin hizmet verdiği kaydedildi. Pekin’de cumartesi gecesi başlayan ve pazartesi sabaha kadar süren karın, 1951’den bu yana yağan en şiddetli kar olduğu belirtildi. Şehir meteoroloji yetkilileri, başkentteki hava sıcaklığının iki gün içinde 8 derece azalarak eksi 16’ya kadar düşeceğini ve bunun, Pekin’de 1980’den beri görülen en düşük hava sıcaklığı olacağını söyledi.
Pekin’de bugün kar yağmaması ve havanın açık olması trafiği rahatlatırken, yetkililer sürücüleri don olaylarına karşı uyardı.
Pekin’de 300 bin kişi kar temizleme çalışmasına katıldı. Çekicilerin yollarda kalan belediye otobüslerini çektiği görüldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘Önce şarkı vardı, sonra dans eşlik etti…’

SONRAKİ HABER

AYETULLAH’A ÇAĞRI: ŞİDDETE SON VERİLSİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...