05 Ocak 2010 00:00

Özkök’süz Hürriyet’te ilk skandal

ERTUĞRUL Özkök’ün genel yayın yönetmenliğinden ayrıldığı Hürriyet’in 3 Ocak sayısı, yılın ilk gazetecilik hatasına ev sahipliği yaptı.

Paylaş

ERTUĞRUL Özkök’ün genel yayın yönetmenliğinden ayrıldığı Hürriyet’in 3 Ocak sayısı, yılın ilk gazetecilik hatasına ev sahipliği yaptı. Yeni Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’na da “nazarlık” olmuş oldu. Hürriyet, Başbakan Şivan Perwer’i nikah şahidi yaptı!
Hürriyet’in pazar ekinde Faruk Bildirici imzalı bir haberde, Kürt Sanatçı Şivan Perwer’in biyografisi yayınlandı. Haberde ilginç bir kutu dikkat çekti. Kutuda, ünlü Kürt Müzisyen Şivan Perwer’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin nikah şahidi olduğunu açıkladığı detayı vardı.
Haber aslında, Faruk Bildirici’nin Kürt Sanatçı Perwer ile gerçekleştirdiği söyleşinin haberiydi. Bu nikah şahitliği ayrıntısı ise haberin kutusunda yer almıştı. Perwer söyleşide, ikinci eşi ile Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın eşlerinin kuzen olduğunu, Bağış aracılığıyla Başbakan Erdoğan’la Atina’da tanıştıklarını anlatıyordu. Perwer, o tanışmadan sonra Başbakan Erdoğan’ın, kendisinin nikah şahidi olduğunu söylüyordu. Atina, Egemen Bağış gibi isimlerden de kuşkulanmayan gazete, bu sözlerin bir başkasına ait olduğunu yayından önce fark edemedi.
Söyleşinin “Politikaya İlgim” başlıklı bölümünde Hürriyet, Perwer’e şunları söyletti: “Başbakanımız sporun içinden gelen bir kişi. Atina’ya geldiğinde görüşmüştük. Nikah şahidimiz olmasını istiyorduk. Eşim Bursalı. Egemen Bey’in eşiyle kuzenler, akrabalığımız var. Sağ olsun o bize destek oldu. Başbakan nikah şahidimiz olarak bizi onurlandırdı, dostluğumuz böyle başladı.”
Bu haberden dünkü Radikal gazetesi tarafından da alıntı yapıldı. Ancak Hürriyet, dün bir özür yayınlamıştı. Aslında o bölümde yer alan sözler, Basketbolcu İbrahim Kutluay’ın sözleriydi!
(KÜLTÜR SERVİSİ)


ÖNCEKİ HABER

GÜZ SANCISI KANAL D 20.00

SONRAKİ HABER

Gün mücadele günüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...