06 Ocak 2010 00:00

ZAMLARA MÜHENDİS TEPKİSİ

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) yeni yılda otoyol, köprü geçişlerinden motorlu taşıtlar vergisine...

Paylaş

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) yeni yılda otoyol, köprü geçişlerinden motorlu taşıtlar vergisine, sigaradan benzine kadar hemen tüm mal, hizmet ve vergilerin artırılmasını eleştirerek, “Kendilerini lüks otellere yakıştıranlar, halka yeni yılı zehir etmekte sakınca görmedi” dedi.
İMO’dan yapılan açıklamada, Başbakan’ın yılbaşını 7 yıldızlı otelde karşıladığı saatlerde, kurmaylarının zam oranlarını açıkladığı vurgulandı. “Otoyol, köprü geçişlerinden motorlu taşıtlar vergisine, sigaradan benzine kadar hemen tüm mal, hizmet ve vergilerin artırıldığına” dikkat çekilen açıklamada, “Kendilerini lüks otellere yakıştıranlar, halka yeni yılı zehir etmekte sakınca görmedi” denildi.
İğneden ipliğe her kalemin zamlanmasının tek açıklamasının, “2010 yılının çalışanlar, emekliler, sabit gelirliler için dayanılmaz olacağı” olduğu kaydedilen açıklamada, zaten pahalılık karşısında ayakta kalmakta zorlanan geniş kesimlerin, son zamlarla birlikte yaşam standardını daha da aşağılara çekecek ve alışkanlıklarından vazgeçeceği dile getirildi.
İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda kalacağı vurgulanan açıklamada, “Halkın alım gücünün düşmesi sonucunda darboğazdan kurtulma umudunu daha da yitirecek” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yalancı Tayyip

SONRAKİ HABER

PEMBE TABLONUN KARA GERCEĞi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa