06 Ocak 2010 00:00

Yalancı Tayyip

TEKEL işçilerinin Türk-İş önündeki direnişlerinin 22. gününde, Başbakan Erdoğan'ın işçilere yönelik sözlerine tepki ve öfke vardı...

Paylaş

TEKEL işçilerinin Türk-İş önündeki direnişlerinin 22. gününde, Başbakan Erdoğan'ın işçilere yönelik sözlerine tepki ve öfke vardı; İşçiler Başbakan'a "Yalancı Tayyip" diye yanıt verdiler.
Türk-İş önünde tepkilerini ifade eden bazı işçiler, "Meclis'e gittik, ama AKP grubu bitene kadar içeri alınmadık, içeri girerken de didik didik arandık. İçeride de bizi adeta kıpırdamaz durumda, kontrol altında tuttular" diye anlattılar. İşçiler, "TEKEL işçisi olduğumuzu anlayınca sanki suçluymuşuz gibi didik didik aradılar, diğer ziyaretçilere ise şöyle bir bakıp geçirdiler" dediler.
Öte yandan Başbakan'ın yine kendilerini suçlayan sözlerine tepki gösteren işçiler, Başbakan'ın yalan söylediğini savundular. İşçilerin tepkilerinin artması üzerine Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel Türk-İş önünde işçilere seslenmek zorunda kaldı.
"Yarın açıklama yapacaktım, ama beni bugün açıklama yapmaya zorladınız" diyen Türkel, Başbakan'ın kendilerine yönelik "anlaştık" sözlerinin doğru olmadığını, Yaprak Tütün işçileriyle ilgili böyle bir anlaşmayı kanıtlaması durumunda Kızılay Meydanı'nda kendini asacağını söyleyen Türkel'in sözlerine işçiler "Yalancı Tayyip" diye tempo tutarak yanıt verdiler.
Bugün yapılacak referanduma dikkat çeken Türkel, sonucun "evet" çıkması halinde işçileri eşleriyle birlikte Ankara'ya çağırdı. "Hayır" çıkması halinde ise "yolunuz açık olsun" demekten başka şey yapamayacaklarını belirten Türkel, Başbakan'a ve Hükümet üyelerine 15-20 bin kişinin ölümü göze aldığını da hatırlattı. Türkel, yetkililere, "gelin yol yakınken bu sorunu çözün" diye de seslendi.
İşçiler ise Başbakan'a tepkilerini gün boyunca gördükleri mikrofonlara aktarmak için çırpındılar. İşçiler sık sık attıkları, "Ölmek var, dönmek yok" sloganıyla kararlılıklarını da ifade ettiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sözleşme piyangosu kime vuracak?

SONRAKİ HABER

ZAMLARA MÜHENDİS TEPKİSİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...