06 Ocak 2010 00:00

Ankara’da seçim polemiği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Meclis grubunda milletvekillerine hitap etti. Konuşmadan pek çok konuya değinen Erdoğan en sert cevabı seçim isteyen muhalefete gösterdi.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Meclis grubunda milletvekillerine hitap etti. Konuşmadan pek çok konuya değinen Erdoğan en sert cevabı seçim isteyen muhalefete gösterdi.
Erdoğan erken seçim isteyenlere “İnanın bir aklı selim sahibi insan bu ifadeyi kullanmaz. Bu ülkeyi seven bir insan bu ifadeyi kullanmaz. Her şey başarılı bir şekilde yürürken böyle bir ifadeyi ortaya atmak Türkiye sevdası değil; ‘Türkiye’ye karşı ben nasıl bir tuzak kurarım’... Budur.” Diye seslendi.
BDP’YE ÖĞÜT VERDİ
Konuşmasının sonunda BDP’ye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, DTP’ye olduğu gibi bu partiye de ‘uyarı’ ve ‘öğüt’ vermeyi ihmal etmedi. Erdoğan “BDP’nin önümüzdeki süreçte sağduyulu ve sorumlu bir siyaset izleyeceğini, demokrasi ve hukukun birbirinin ayrılmaz gücü olduğu hakikatini özellikle göz önünde bulundurarak yoluna devam edeceğine inanıyor, en azından bunu temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ’DEN ERKEN SEÇİM SİNYALİ
2010’un ilk grup toplantısında ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim sinyali verdi. Bahçeli konuşmasında 2009’un olumsuzluklarla geçtiğini söyledi. MHP lideri, “Türkiye’nin bu yükü daha fazla taşıması artık mümkün değildir. Er ya da geç milletin hakemliğine gidilecektir” dedi.Bahçeli “Bu garabetin bir an önce son bulması ve yeni bir onarım ve normalleşme sürecinin başlaması Türkiye’nin artık en öncelikli meselesidir. Bunun yegane ve meşru yolu bellidir, o da millet iradesine müracaat etmektir. İki buçuk yıl önce, AKP’nin arkası gelmeyen vaatlerine verilen millet desteğinin de devam edip etmediğinin sınanmasının zamanı gelmiştir” dedi.
BAYKAL ‘SEÇİM’ DEDİ
CHP lideri Deniz Baykal, Türkiye’nin AKP iktidarı elinde yönetilebilir olmaktan çıktığını ve gidişin ancak bir seçimle mümkün olduğunu söyledi. Baykal, iktidarın seçim öngördüğü 2011 Mayıs’ına kadar götürebileceğinden de emin olmadığını söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)

BAYKAL’DAN CAN ALICI SORU!
Bu soru bugüne kadar hep sorulmuştu ama hep cevapsız kaldı. Bu kez Baykal Meclis kürsüsünden sordu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis’teki grup konuşmasında AKP’ye yüklendi. Baykal “Kurumlar arasında bir çatışma yok, sadece hükümetin kurumlara saldırısı var” dedi. Can alıcı soruyu ise Cemil Çiçek’e sordu: Hukuk istiyorsa, bir soruşturmayla ilgili olarak devletin bakanı, başbakan yardımcısı soruşturma yapan savcıya telefon açıyor da vazgeç bu davadan diyor. Sayın Cemil Çiçek’e soruyorum. Erzincan savcısına bu işi takip etmeyin diye telefon açtın mı açmadın mı? Başbakan bize yargıya müdahale etmeyin diyor, senin bakanın müdahale etmiş. Bu ne biçim iş! (Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner’in iddiasına göre Cemil Çiçek’in kendisine telefon açarak İsmailağa soruşturmasından tutuklananların serbest bırakılmasını istemişti)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan’a Meclis’te kelepçe!

SONRAKİ HABER

Sözleşme piyangosu kime vuracak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...