06 Ocak 2010 00:00

Başbakan Erdoğan’a Meclis’te kelepçe!

BDP milletvekilleri, Meclis’te, “Demokrasiye vurulmuş kelepçeyi protesto için” kelepçe eylemi yaptı.

Paylaş

BDP milletvekilleri, Meclis’te, “Demokrasiye vurulmuş kelepçeyi protesto için” kelepçe eylemi yaptı. Meclis grup toplantısını ise aralarında TEKEL işçilerinin de bulunduğu kitle örgütleri de katılarak destek verdi.
BDP’li milletvekilleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki odasının önüne gelerek ellerindeki plastik kelepçeleri bıraktı. Belediye başkanlarının gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki gösteren BDP’li milletvekilleri kelepçeleri bırakırken, “Kelepçesiz demokrasi istiyoruz. Bu kelepçeleri iade ediyoruz” dediler.
NAZİ UYGULAMASI...
BDP’nin Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık KCK operasyonu kapsamında plastik kelepçelerle adliyeye getirilmesi görüntüsünü Nazi kampı uygulamasına benzeterek, bu durumu protesto amacıyla eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eylem grup toplantısında da sürdü. Pervin Buldan ve Sabahat Tuncel belediye başkanlarının kelepçeli fotoğraflarını yukarı kaldırarak protesto ettiler. Aynı fotoğraflar milletvekillerinin masalarında da yer aldı.
BÜYÜK DESTEK
Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı genel başkanı Ahmet Türk BDP’yi ilk toplantısında yalnız bırakmadı. Türk’ün salona girişinde zılgıtlar çekildi, büyük bir alkış tufanı koptu.
BDP’nin ilk grup toplantısına kitle örgütleri de destek verdi. EMEP GYK üyeleri Haydar Kaya ve Selma Gürkan, Sanatçı Ferhat Tunç, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’ın da aralarında bulunduğu emek ve demokrasi örgütlerinden temsilciler ve TEKEL işçileri katıldı.
ÖNCEKİ HABER

YAMAN: GİRDİĞİNİZ YANLIŞ YOLDAN DÖNÜN

SONRAKİ HABER

Ankara’da seçim polemiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...