06 Ocak 2010 00:00

‘KOZMiK’ HAKiM VE SAVCIYA MERMiLi TEHDiT!

ÖZEL Kuvvetler’deki kozmik odada arama yapan hakim ile soruşturmayı yürüten savcıya gönderilen mektuplardan kalaşnikof mermileri çıktı.

Paylaş

ÖZEL Kuvvetler’deki kozmik odada arama yapan hakim ile soruşturmayı yürüten savcıya gönderilen mektuplardan kalaşnikof mermileri çıktı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yaklaşık 8 gündür Özel Kuvvetler Karargahı’ndaki kozmik odada aralamalar yapılıyordu.
Devlet sırlarının bulunduğu odaya giren Hakim Kadir Kayan ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye bugün şüpheli zarf gönderildi. Zarfların içerisinden 8’er adet kalaşnikof mermisi çıktı. Zarfların Ankara’dan postalandığı belirtildi. Olayın ardından polis, soruşturma başlattı. Mermilerle ilgili kriminal inceleme de yapılacak.
OLAYIN GEÇMİŞİ
19 Aralık’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikat yapıldığı iddiasıyla 2 asker yakalanmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Özel Kuvvetler’deki kozmik odada arama başlatılmıştı. Soruşturmada 8 asker gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Yılbaşı gecesi Hakim Kadir Kayan’ın takip edildiği iddiasıyla iki araç durdurulmuş, araçların içerisinden askerler çıkmıştı. Söz konusu askerler, aynı günün akşamında serbest kalmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı, kozmik odadaki aramaların durdurulması için başvurmuş, bu talep reddedilmişti. Ancak mahkeme, aramalarla ilgili sınırlama getirilmesi talebini kabul etmişti.
1 ASKER ADLİYEDE
Öte yandan İstanbul ve Gölcük’te eş zamanlı düzenlenen operasyona ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir askeri personel Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
Bu askeri personelin, “amirallere suikast” ile “ele geçirilen TNT kalıpları”na ilişkili yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

TERLETEN SORU!

GEÇTİĞİMİZ yıl 5 Aralık’taki yaklaşık 10 saat süren ifade işlemi sırasında, savcıların komutanlara sorduğu sorular netleşiyor. Savcıların Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek ile Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman arasında geçen yakın tarihli bir telefon görüşmesini de sorduğu ortaya çıktı.
Haklarında, ‘şüpheli’ sıfatıyla soruşturma sürdüğü için mahkeme kararıyla dinlenen iki komutan teknik takibe takıldı. Bu konuşmalarda Aytaç Yalman ile Özden Örnek’in, “Birbiriyle çelişen ifadeler vermemek üzere” sözleştikleri polis dinlemesine takıldı. Komutanların hangi konuyu yalanlayacaklarını ya da ‘hatırlamıyorum’ diyeceklerini birbirlerine aktardıkları iddia ediliyor. Sorgudan önce bu yöndeki bilgileri Terörle Mücadele Şubesi’nin bilgi notundan öğrenen savcılar, iki komutana da ayrı ayrı “Niçin ortak hareket etme kararı aldınız” diye sordu. Telefonlarının dinlendiğini bilmeyen Örnek ve Yalman’ın bu soru nedeniyle sıkıntı yaşadıkları öğrenildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Devletin zirvesi yemekte buluştu

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...