06 Ocak 2010 00:00

Arınç’ın işçileri kandırması Meclis’e taşınacak

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Fazilet Partisi Grup Sözcüsü iken işçilere verdiği ‘Özelleştirmeye karşı yürüyün, en önde ben olacağım’ sözü ve bugünkü ...

Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Fazilet Partisi Grup Sözcüsü iken işçilere verdiği ‘Özelleştirmeye karşı yürüyün, en önde ben olacağım’ sözü ve bugünkü uygulamalarını Meclis’e taşıyacağını belirten Akın Birdal, ‘AKP’nin emek düşmanı tutumuna’ dikkat çekti.
Gazetemizin dün manşetten verdiği, “İşçileri böyle kandırdılar” haberi yankı buldu. Türk-İş önünde bekleyen TEKEL işçileri, gazetemize ve Hayat Televizyonu’na teşekkür ederek, o gün yanlarında olduğunu ileri süren Arınç’ın bugün karşılarında olmasına tepki gösterdiler. İşçiler, tepkilerini ‘Yazıklar olsun’ diyerek ifade ettiler.
BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, AKP’nin iktidara geldikten sonra emek düşmanı bir politika izlediğini belirterek, AKP’nin emekçilere karşı saldırgan tutumunu Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da, işçi sınıfı ve emekçiler örgütlenip politika yapmadıkça, düzen partilerinin halkı kandırmaya devam edeceğini vurguladı.
AKP EMEK DÜŞMANIDIR
Arınç’ın sözlerine bir tepki de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’dan geldi. Gazetemize açıklama yapan Birdal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2001 yılında Fazilet Partisi Grup Başkan Vekili iken TEKEL işçilerine söylediği, “Özelleştirmelere karşı meydanlara gelin, sizin en önünüzde olacağım” sözlerine atıfta bulunarak; ‘muhalefetteyken emekten ve özgürlüklerden yana söz söylemenin kolay olduğunu, ancak asıl olanın bunların gereğini yapmak olduğunu’ söyledi. AKP’nin ‘sözde’ kalan açılım söylemiyle saldırılarını gizlediğini de belirten Birdal, hükümetin şimdiye kadar en açık görülen tutumunun ‘emek düşmanlığı’ olduğunun altını çizdi. TEKEL işçilerine yönelik saldırı, demiryolu çalışanlarına verilen cezalar, itfaiye hizmetlerinin taşeronlaştırılması örneklerini veren Birdal, “AKP’nin en büyük özelliği, emek ve emekçilere düşmanlığıdır” dedi. Birdal, hükümetin emekçilere yönelik saldırgan tutumunu en kısa zamanda Meclis kürsüsünden dile getireceklerini belirtti.
İŞÇİLER KENDİ ÖZ ÖRGÜTLERİNE
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da, düzen partilerinin iktidar ve muhalefetteyken söylediklerinin hep farklılık gösterdiğine dikkat çekti. İktidar olan düzen partilerinin uyguladıkları politikanın halkın aleyhine olduğunu gizlemek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Gürkan, emekçilerin haklarına yönelik saldırıların bile halkın yararınaymış gibi gösterildiğini söyledi. Bülent Arınç’ın muhalefetteyken TEKEL işçileri ile ilgili söyledikleriyle, CHP’nin bugün söylediklerini kıyaslayan Gürkan, “CHP, CHP’li belediye başkanı tarafından işten çıkartılan KENT AŞ işçilerini görmezden geliyor, ama muhalefet etmek adına TEKEL işçilerinin yanında gözüküyor. Bunu samimiyetsizlik olarak değerlendiriyoruz” dedi.
İşçi ve emekçilerin kendi öz örgütlerinde örgütlenerek siyaset yapmasının önemini vurgulayan Gürkan, emekçiler politika yapmadıkça, düzen partilerinin halkı aldatarak yönetmeye devam edeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

Baykal manşetimize dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Meclis’teki grup konuşmasında gazetemizin manşet haberine dikkat çekti. Bülent Arınç’ın, 2001’de FP Grup Başkan Vekili olarak Türk’İş’te TEKEL’in özelleştirilmesine karşı yapılan toplantıya katılması ve kürsüye çıkarak, işçilere söylediği, “Meydanlara gelin, sizin en önünüzde, sizinle birlikte gerekirse polisten cop yemek de dahil sizin meselelerinizi haykıracağız” sözleri, gazetemizin dünkü manşetiydi.
Baykal, dünkü grup toplantısında şöyle konuştu: “Biraz önce Başbakan çıkmış, ana muhalefet lideri TEKEL işçilerine gidiyor diyor. TEKEL işçileri yan geliyor yatıyorlar, yatanlara para yok, iş de yok diyor. Kime diyor, kendisi yetim bırakılmış olan TEKEL işçilerine bunu söylüyor. Türkiye’de yetimin hakkının korunmasına ihtiyaç var ama bu hakkı koruyacak olan Başbakan değil. Önce kendisi yetim hakkı yemekten vazgeçmeli... Kediyi ciğere teslim etmeyiz...” Baykal, ardından da gazetemizin haberine vurgu yaparak, şöyle devam etti: “2001 yılında, TEKEL işçilerinin sergiledikleri bir eyleme katılıyor ve onları alana inmeye çağırıyor. Diyen kim, şimdiki Başbakan yardımcısı. Gelin, sizin meselenizi haykıracağız, diyor. Sayın Arınç, sizin önünüzde ben yürürüm, diyor. 2001’de bunu söylüyorlar, 2010’da geldiğimiz nokta bu. Yanlış özelleştirme yaptınız. Bu konuda senin söz söylemeye hakkın yok.”
(Ankara/EVRENSEL)
Cem Gurbetoğlu
ÖNCEKİ HABER

BDP operasyonu sürüyor

SONRAKİ HABER

Yan gelip yatan sizsiniz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...