06 Ocak 2010 00:00

BDP operasyonu sürüyor

GAZİANTEP, Adıyaman, Mersin ve Hatay’da BDP’ye yönelik operasyon yapıldı.

Paylaş

GAZİANTEP, Adıyaman, Mersin ve Hatay’da BDP’ye yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda BDP ve kapatılan DTP üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ‘KCK/TM Yapılanması’a ilişkin çalışma yaptıkları iddia edildi.
4 İLDE 20 GÖZALTI
Operasyon kapsamında dün sabah erken saatlerde, Gaziantep, Adıyaman, Mersin ve Hatay’da 22 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Diğer illerde gözaltına alınanlar da Gaziantep Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine getirildi. Operasyonda gözaltına alınanların çoğunluğu BDP yöneticileri. Adıyaman’da yapılan operasyonda BDP Kadın Meclisi çalışanı Selma Bozkur gözaltına alındı. Mersin poliside evlere baskınlar düzenledi. Baskınlarda aralarında kapatılan DTP’nin PM Üyesi Sadun Doğan, DTP üyeleri Serhat Gerger ve Osman Gül’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Öte yandan mahkeme, soruşturma kapsamında Selim Sadak’ın da aralarında bulunduğu 2’si belediye başkanı 5 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kararına cumhuriyet savcılarınca yapılan itirazı görüştü. Mahkeme yaptığı değerlendirme sonucunda, savcıların, 5 kişinin tutuklanması talebini reddetti. Mahkeme ayrıca, avukatların, 7’si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasına yaptığı itirazı da kabul etmeyerek tutukluluk halinin devamına karar verdi.
24 Aralık’ta BDP’ye yönelik 11 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 9’u belediye başkanı 36 kişiden 8’i savcılıkça serbest bırakılmış, 28 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkeme, 5 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, 23’ünün de tutuklanmasına karar vermişti.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklara korkunç işkence

SONRAKİ HABER

Arınç’ın işçileri kandırması Meclis’e taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...