06 Ocak 2010 00:00

Bu çocuklar aç yatıyor!

Muş Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi’nde sorunlar diz boyu.

Paylaş

Muş Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi’nde sorunlar diz boyu.
Okulda yemek sorunundan yatak sorununa, banyo sorunundan ısınma sorununa kadar bir çok sorun yaşanıyor. 220 öğrencisi bulunan okulda öğrenciler, yeterli miktarda yemek çıkmadığından, yemek yiyememekten şikayetçiler.
BİR DOKUN, BİN AH İŞİT
Valilik İnsan Hakları Kurul Üyeleri, gece ziyaret ettiği Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi’nde karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlığa uğradılar. Öğrencilerle sohbet eden kurul üyeleri, sohbetle birlikte okulda ciddi sorunların olduğunu gördü. 220 öğrencisi bulunan Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi’nde, birçok öğrencinin geceleri aç yattığı öğrenildi. Okulda yeterli miktarda yemek çıkmaması, birçok öğrencinin aç kalmasına neden oluyor. Öğrenciler: “Akşam okuldan geldiğimiz zaman, yemeğin bittiğini görüyoruz. Yeterli miktarda yemek çıkmadığından, yatağımıza aç şekilde yatıyoruz. Aşçı öğrenci başına çıkardığı yemek kadar para alıyor. Eğer öğrenci başına yemek çıkıyorsa bizler neden aç kalıyoruz. Açız, yemek olmadığı zamanlar, kuru ekmek istesek bile bizlere verilmiyor” dediler.
YATAKLAR KOKUYOR
Öğrenciler, ranza eksikliğinden dolayı, bir kısım öğrencilerin çift kişi yattıklarını ifade ederek, yatakhanelerdeki yatakların da koktuğunu belirttiler. Odaların temizliğini kendilerinin yaptığını, hizmetlinin sadece koridorları temizlediğini ifade eden öğrenciler, odalarında aydınlatma da olmadığını, koridor aydınlatmasından yararlandıklarını söylediler. Yeterli miktarda battaniyelerinin de olmadığından yakınan öğrenciler, pansiyonda eksikliklerin bir türlü bitmediğini ifade ettiler.
BANYO YAPAMIYORLAR
Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi’nde, bir kısım yerlerde kalorifer yanmıyor. Kalorifer tesisatından kaynaklandığı söylenen sorunun, önümüzdeki günlerde giderileceği belirtilse dahi, öğrenciler üşümekten kurtulmuyor. Sıcak su sorunu da yaşayan okuldaki öğrenciler, günde verilen 2 saat sıcak suyla, banyo yapamadıklarını, kendilerine banyo yapmak için sadece dakikalar ayrıldığını söyleyerek, artık kokmaya başladıklarını ifade ettiler. (Muş/EVRENSEL)
Cevat Danış
ÖNCEKİ HABER

Aleviler aşurede buluştu

SONRAKİ HABER

Çocuklara korkunç işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa