06 Ocak 2010 00:00

Patrondan işçiye hediye: 1 milyon TL vergi

ERZURUM’da özel bir şirkette asgari ücretle çalışırken, üzerine şirket geçirilen ve daha sonra çıkışı verilen işsiz bir kişiye 1 milyon TL vergi borcu çıkarıldı.

Paylaş

ERZURUM’da özel bir şirkette asgari ücretle çalışırken, üzerine şirket geçirilen ve daha sonra çıkışı verilen işsiz bir kişiye 1 milyon TL vergi borcu çıkarıldı. 44 yaşındaki Yaşar Ensari, 1996 yılında bir temizlik şirketinde asgari ücretle çalışmaya başladı. Daha sonra işyeri sahibi, Ensari’nin üzerine Dalbudak adında bir temizlik şirketi kurdu. 2 yıl kağıt üzerinde kurduğu şirketin sahibi olarak görülen, ancak gerçekte temizlikçi olarak çalışan Ensari, 1999 yılında şirketten ayrıldı. Daha sonra üzerine kurulan firmaya avukat aracılığıyla azilname çeken Ensari, başka bir temizlik şirketinde asgari ücretle çalışmaya başladı. Yaşar Ensari, burada birkaç yıl çalıştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde mevsimlik işçi olarak göreve başladı.
4 çocuğuyla 60 metrekarelik bir evde yaşayan Ensari, Kazım Karabekir Vergi Dairesi’nden gelen borç yazısıyla şoka girdi. Bir zamanlar sahibi olarak göründüğü firmanın 10 yıl süresince vergi ödemediği için devlete bir milyon TL borçlu olduğunu öğrenen Ensari, şoke oldu.
İşçi olarak çalıştığı kurumda patronmuş gibi görünmesinin kendisine pahalıya mal olduğunu belirten Ensari, “İmzam kullanılarak, ayrıldığım firmanın sahibi gibi gösterilmişim. Vergi dairesi, evime ekmek alacak param yokken bir milyon TL vergi borcu çıkarttı. Üzerime şirket kurup beni dolandıranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. 60 metrekarelik toprak damlı evde yaşıyorum, hayatımda bir milyon TL’yi bir arada görmedim. Mağdurum, ne yapacağımı şaşırdım” diye konuştu. (Erzurum/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

İmara açanlara suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Aleviler aşurede buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...