06 Ocak 2010 00:00

TEKEL işçileri referanduma gidiyor

TEKEL işçilerinin özlük hakları için başlattıkları eylemde 22. gün de geride kalırken, işçiler bugün referanduma gidiyor.

Paylaş

TEKEL işçilerinin özlük hakları için başlattıkları eylemde 22. gün de geride kalırken, işçiler bugün referanduma gidiyor. Türkiye genelinde 27 ilde ve 43 civarında fabrikada sandığa gidecek olan işçilerin, “eyleme devam” demeleri bekleniyor.
İşyerleri kapandığı için özlük haklarıyla birlikte başka kamu kuruluşlarında çalışmayı talep eden TEKEL işçileri, eylemlerinin 23. günü olan bugün sandığa gidecekler. Sandıkta “tamam mı devam mı” sorusuna yanıt verecek olan işçiler, eylemlerin bundan sonraki kaderini de belirleyecekler.
İŞÇİDEN ONAY ALINACAK
Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel gazetemize yaptığı açıklamada, eylemlerin devam etmesi ya da son bulması kararının işçilerin özgür iradesiyle alınacağını söyledi. Seçim komisyonları gibi komisyonlar oluşturup, gizlilik ilkesi içerisinde referanduma gidileceğini belirten Türkel, “Herhangi bir baskıya da izin vermeden, işçilerin, sendikanın eylemlerine olur verip vermeyeceğini öğreneceğiz” dedi. Bundan sonra çok daha kitlesel-radikal eylemler gerçekleştireceklerini belirten Türkel, “Bedeli ağır olacağı için de mutlaka bu olura ihtiyacımız var” dedi.
Ankara’da da Türk-İş Genel Merkezi’nin alt salonunda sandık kuracaklarını, Ankara’daki işçilerin isimlerini yazarak oy kullanacaklarını belirten Türkel, çıkacak sonuca göre perşembe günü yapacakları basın toplantısıyla destek çağrısı yapacaklarını ve yeni eylem programlarını açıklayacaklarını söyledi.
Referandum bugün saat 11.00-13.00 arasında, seçim komisyonları kontrolünde yapılacak. (ANKARA)

İŞÇİLER İÇİN FON KURULDU
TEK GIDA-İŞ, TEKEL işçileri için halktan gelen yoğun yardım talebi üzerine TEKEL İşçileri İçin Destek, Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kurdu. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, oluşturdukları fonun tümüyle bağımsız, bir yeminli mali müşavir kontrolünde işçilerin kullanımına açılacağını söyledi. Türkel, halktan oldukça yoğun destek önerileri geldiğini, bunu karşılamak için böyle bir fon oluşturduklarını, fonun yönetiminin sendika yönetiminden bağımsız olduğunu ifade etti.
İşçiler için Vakıfbank Türk-İş Şubesi’ne, TL, dolar ve avro olarak açılan üç ayrı fon hesabının numaraları şöyle:
1) TR27 0001 5001 5804 8012 3619 29 (dolar hesabı)
2) TR25 0001 5001 5800 7296 8625 16 (TL hesabı)
3) TR75 0001 5001 5804 8012 3619 38 (avro hesabı)
ÖNCEKİ HABER

TEGA GREVCİSİNDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

SONRAKİ HABER

Bu yangını işçi söndürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...