06 Ocak 2010 00:00

TEGA GREVCİSİNDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

SİNCAN Organize Sanayi Bölgesi’nde TEGA grevi deneyimini yaşayan işçilerden Mehmet Bostancı, ziyaret ettiği TEKEL işçilerinin mutlaka kazanacağına inanıyor.

Paylaş

SİNCAN Organize Sanayi Bölgesi’nde TEGA grevi deneyimini yaşayan işçilerden Mehmet Bostancı, ziyaret ettiği TEKEL işçilerinin mutlaka kazanacağına inanıyor. 425 gününü direnişte geçiren Bostancı, işçilerin dayanışmasının önemini vurguladı.
TEGA Mühendislik’teki Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirerek, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde talepleri kabul edilmeyince greve çıkmışlardı. Bir yıldan uzun süren greve katılan işçilerden biri de Mehmet Bostancı’ydı. İşten çıkartılan Bostancı, grevden sonra birkaç farklı fabrikada kısa dönemlerde çalıştı. Son olarak 350 kişilik bir fabrikada çalışan Bostancı, buradan da “performans düşüklüğü” gerekçesiyle 70 arkadaşıyla beraber kapı önüne kondu.
TEKEL işçilerinin Ankara’da sürdürdüğü eylemi duyan Mehmet Bostancı, onlara destek vermek için Türk-İş Genel Merkezi önünde bekleyişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti. Bostancı, ziyaret sırasında hissettiklerini gazetemize anlattı.
DESTEK GÜÇ VERİYOR
TEGA’da kendilerinin de 425 gün grev yaptıklarını hatırlatan Bostancı, “Bu grevden dolayı TEKEL işçilerinin neler yaşadığını, neler hissettiklerini iyi biliyorum” diyerek başladı söze. “Onların desteğe ihtiyaçları var. Biz TEGA’da grevdeyken bu tip ziyaretlerin moral ve güç verdiğini hatırlıyorum” diyen Bostancı, TEKEL işçilerinin yanına oradan geçerken gelmediğini, ziyaret etmek için özel olarak zaman ayırdığını vurguladı.
TEKEL işçilerinin kendisini çok sıcak karşıladığını belirten Bostancı, işçilerin sıcak çay ve sıcak sohbetlerini kendisiyle paylaştıklarını anlattı. Kendisi grevdeyken Telekom işçilerinin grev çadırını ziyaret ederek, aralarında topladıkları yardımları getirdiklerini anlatan Bostancı, bu durumun kendilerine önemli bir moral desteği olduğunu söyledi. Bostancı, “Biz işçilerin sokaktaki herhangi birisine göre direnişteki işçileri daha iyi anlayacağımıza inanıyorum” dedi.
“İşçilerin hangi memleketten geldiklerinin, hangi ırktan dinden olduklarının bir önemi yok” diyen Bostancı, şöyle devam etti: “Önemli olan işçi olmaları ve orada eylemde olmaları. Memleketin bir önemi yok. Eylem burada değil de İstanbul’da ya da herhangi bir yerde olsa yine destek olurum.” TEKEL işçilerini “çok direngen, çok mücadeleci ve kararlı” gördüğünü belirten Mehmet Bostancı, “Ben inanıyorum ki, TEKEL işçileri bu mücadeleyi kazanacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Ayfer Kaplan
ÖNCEKİ HABER

Saldırılara karşı mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri referanduma gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...