06 Ocak 2010 00:00

Refah kentinde 18 bin evsiz

Sosyal refah düzeyinin yüksekliğiyle örnek gösterilen İsveç, son yılların en sert kışlarından birini yaşıyor.

Paylaş

Sosyal refah düzeyinin yüksekliğiyle örnek gösterilen İsveç, son yılların en sert kışlarından birini yaşıyor. Kara kış, İsveç’te gözlerden uzak kalan bir gerçeği de açığa çıkardı. Binlerce evsiz İsveçli, yeni yılı sokaklarda karşıladı. Bu yıl içinde ise evsizlerin sayısının artması bekleniyor.
İsveç Sosyal Sağlık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmaya göre 18 bin kişinin başını sokacağı bir evi yok. Evsizlerin çoğu, yakınları, akrabaları ve arkadaşlarının evlerinde yaşıyorlar. Yüzde 5’i ise sokaklarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bunların yüzde 60’ının alkol ve uyuşturucu kullanma alışkanlıkları bulunuyor.
İsveç’in 76 yerleşim biriminde evsizlik sorun olmaya devam ediyor. Stockholm’de evsizlere geçici olarak yer bulan kurumun şefi Mija Bergman, artık klasik evsiz gruplarının dışında daha çok gençlerin, çocuklu ailelerin ve kağıtsızların evsiz kalmaya başladığını söyledi. Hiç kimsenin evsiz kalmayı tercih etmediğini belirten Bergman, işsizliğin ve hastalık kasasında yapılan kısıntıların, evsizlerin sayılarını artıracağı uyarısında bulundu. (Stockholm/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halksız halkın katılımı toplantısı

SONRAKİ HABER

Şili’de madenci grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...