06 Ocak 2010 00:00

Sanal mutluluk sorun yaratıyor

SON yıllarda dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda insan için vazgeçilmez olan facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, toplumu olumsuz etkiliyor.

Paylaş

SON yıllarda dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda insan için vazgeçilmez olan facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, toplumu olumsuz etkiliyor. Ege Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, “İnsanlar, sanal sohbet alanlarında çok fazla vakit geçiriyor. Bu olumsuz ilişkiler, mutluluğu sanal ortamda aramanın sorunlarını da beraberinde getiriyor” dedi.
“Çoğu insan, bilgiye erişim için değil günlük yaşamda kullandıkları alanların yerine interneti tercih ediyor” diyen Tatlıdil, bilgiye erişim konusunda bilgilendirilmek gerektiğini söyledi.
Bazı ebeveynlerin, çocuklara bilgisayar kullanmayı yasaklamak yerine kontrollü kullanıma izni vermesini tavsiye eden Prof. Dr. Tatlıdil, “Çocukların interneti yanlış kullanması, zihinsel, duygusal ve cinsel gelişimlerini olumsuz etkiler, ancak bunu engellemek, bilgisayarı yasaklamakla olmaz. Bilgisayara eklenen ve internet ortamında ebeveyn kontrolünü sağlayan programların kullanımı çok daha yerinde olacaktır” diye konuştu.
Çok sayıda insanın günlük yaşamının vazgeçilmezi haline gelen facebook ve twitter gibi sitelerin olumsuz yönde etkiler doğurabileceğini de kaydeden Ercan Tatlıdil, şunları söyledi: “Toplumları bir arada tutan ortak değerler, günlük yaşantımızda nerede ve nasıl davranacağımız konusunda bizi şekillendirir. Sanal ortamda paylaştığımız değerler, bu tür konularda olumsuz etkiler yaratıyor. İnsanlar sanal sohbet alanlarında çok fazla vakit geçiriyor ve bu da hem kendileri hem de toplum üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Mutluluğun sanal ortamda aranmaması gerekiyor.” (İzmir/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Baltayla sakal tıraşı yapıyor

SONRAKİ HABER

Gri balıkçıllar erken geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa