06 Ocak 2010 00:00

Gün sayıyoruz...

Sınıfın birleşik eylemini örgütlemek için biz ileri işçilere, işyeri temsilcilerine ve gerçekten namuslu dürüst sendikacılara büyük görevler düşüyor.

Paylaş

Sınıfın birleşik eylemini örgütlemek için biz ileri işçilere, işyeri temsilcilerine ve gerçekten namuslu dürüst sendikacılara büyük görevler düşüyor. Ama Yol-İş 1 No’lu şube üyesi işçiler olarak halletmemiz gereken bir önemli durum var. O da sendikamızda patlak veren yolsuzluktur. Güncel siyasal gelişmelerle ilintilidir bu yolsuzluk. Kapitalist çürüme ve yozlaşma sendikaları da ahtapot gibi sarmış durumda. Sınıf hareketinde bir devrimci hamlenin olabilmesi için aynı zamanda bir iç mücadele de şart. Liberal, oportünist, revizyonist, sınıf işbirlikçi çizginin ve ahlaksız bir yaşam tarzının sendikalarda egemen olmaması için büyük bir mücadele başlatmamız lazım. Şube ve merkez genel kurullarında denetimsiz ve işçi inisiyatifi olmayan bir hesaplaşma artık terk edilmelidir. 4 yıllık süreç enine boyuna irdelenmelidir. Sendikacılığın meslek ve devlet dairesi olmadığını dost düşman görmelidir. Sendikalarda Lale Devri bitmelidir. Sendikamızdaki yaşanan yolsuzluk bir Lale Devri faciasıdır. Damat Ferit Paşalar sendikamızda kan emiciliği yapmıştır.
Ankara Cumhuriyet Savcılığınca atanan bilirkişi heyetinin 111 sayfalık yolsuzluk raporu kanımızı dondurmuştur. Bayram Meral ve Oğul Meral’e ödenen harçlıklar danışmanlık paraları geldiğimiz noktayı gösteriyor. Şimdiki Genel Başkanımız Ramazan Ağar, Genel Sekreter Tevfik Özçelik bu yolsuzlukların baş sorumlusu olarak su yüzüne çıktılar. Usulsüz arazi, araç alımları, yüz binlerce sahte naylon fatura düzenleme, araç ve şahsi cep telefonu ödemeleri, trafik cezası, TV aylık abone ücretleri hepsi bizim cebimizden çıkan paralarla ödendi. Örgütlenme yapıyoruz adı altında kullanılan araçların yakıt paraları, değişen yedek parçalar, eşini ve çocuğunu şahsi eğlencelere götürürken yapılan trafik kazalarının cezalarının ücreti bizim cebimizden çıktı. 37 milyon dolar olan bir arsa ya da arazi 63 milyon dolara alındı. Didim’de bulunan ve bizim aidatlarımızla yapılan Holday Hotel’in kiraya verilmesi ve kullanılması baştanbaşa yolsuzluğun ta kendisidir. Şimdi soruyoruz. Biz o aidatları kızgın güneş altında 60-70 derecede döktüğümüz asfaltlarda alnımızda yağmur gibi boşalan terler dökerken, 3-4 metre yükseklikte kar tünelleri açarken, fırtınalı yağmurlu günlerde yol bakım onarım yaparken, Kürt illerinde acımasız süren savaşta daha fazla Kürt yurtseveri ölsün diye yol yapmaya zorlanırken, yine bu acımasız savaşta üyelerimizi kontrgerillaya kurban verirken, atölyede parmağımızı kolumuzu keserken, trafik kazalarında can verirken, hastalıklarda hastane koridorlarında ölürken ödedik. Bu aidatlarımızı İLO toplantılarında başka bir yolsuzluk ibretliği olan eski Demir Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Enver Toçoğlu ile eski Tes-İş Genel Başkanı Faruk Barut ile Ergenekoncu Mustafa Özbek’le İsviçre’de dolarına kumar oynayın diye vermedik. Ya da sahil kentlerinde fahişelerle sürtüklük yapın diye ödemedik.
Siz yolsuzluk yapan sendikacıları tarihin çöplüğüne atmak için gün sayıyoruz. Bu bizim için namus ve şeref meselesidir. Buradan eli nasırlı Karayolcu işçi arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Sendikamız Yol-İş bizim sendikamızdır. Kötü olan sendikamız ve sendikalar değildir. Sendikalar işçi sınıfının öz örgütleridir. İşçilerin sınıf bilinci almaya başladıkları yerlerdir. Kötü olan ahlaksız, kan emici keneler olan soysuz sendikacılardır. Namusu ve şerefi için mücadele eden her Yol-İş üyesi işçi bu sendikacılara karşı birleşmek ve genel kurulları mücadele ve örgütlenmenin araçları haline getirmek için çalışmalıdır. Sendikamız Yol-İş’teki bu yolsuzluğa karşı yenilenmiş bir Yol-İş yönetimi oluşturmak için görev başına. Şubelerden, genel merkeze tümden değişmiş Yol-İş için ileri. Ancak bu yolla TEKEL işçilerine laiği ile destek olabiliriz. Ancak o zaman bir genel grev bir genel direnişi hatta bir politik grevi örgütleyebiliriz. Saygılarımızla.
Hamdi Gökdeniz- Mutalip Çelik
(Yol-İş Üyesi Karayolu İşçileri/İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Dizileri bizden çok sevenler var!

SONRAKİ HABER

KESK ve bağlı sendikaların yöneticilerine çağrı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...