07 Ocak 2010 00:00

‘Yaşatın’ çağrısına ‘Öldürmeye devam’ yanıtı

YÖNETMEN Sinan Çetin, Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasetçilere “Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz. Güç sizde, çözün efendim” sözleriyle seslendi.

Paylaş

YÖNETMEN Sinan Çetin, Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasetçilere “Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz. Güç sizde, çözün efendim” sözleriyle seslendi. Bu sözlere sinirlenen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ölümlerin devam edeceğini söyledi.
KENDİ ÇOCUKLARIMIZ
TBMM’nin açılışının 90. yıl dönümü kutlamalarına, Yönetmen Sinan Çetin’in sözleri damgasını vurdu. Önceki akşam kutlamalar kapmasında ‘90. Yılda 90 Belge’ isimli sergide sunuculuk yapan ve açılışta konuşan Çetin, “Orada ölen çocukların hepsinin üstünde Türkiye Cumhuriyeti hüviyet belgesi var. Kendi çocuklarımızı öldürüyoruz” dedi. Çetin, ‘Berlin In Berlin’ filminde rol alan bir oyuncuyla arasında geçen sohbeti anlatarak, “Oyuncu bana, ‘Türkiye’de hâlâ savaş devam ediyor mu’ diye sordu. Ben de, biz başka ülkelerle savaşmıyoruz. Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz. O çocukların cebinden de Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri çıkıyor dedim” dedi. Çetin, “Bütün silahlı silahsız güçler elinizde. O zaman çözün efendim” dedi. Çetin’in sözlerinin alkışlanmaması dikkat çekti.
‘ÖLDÜRMEYE DEVAM’
Çetin’in sözlerine sinirlenen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında Çetin’e yanıt verdi. Şahin, “Devlete, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden kim olursa olsun, cebinde hangi nüfus kağıdını olursa olsun; ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve devletin güvenlik güçlerini hedef alan herkesle bu ülkenin devleti, güvenlik güçleri mücadele eder. Bu görevler şu ana kadar layıkıyla yerine getirilmeye çalışılmıştır, bundan sonra da getirilecektir” yanıtını verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Arınç: Mermiler de çikolata mı?

SONRAKİ HABER

Fırtına’ya darbe soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...