07 Ocak 2010 00:00

EMEP: Kelepçeli açılım istemiyoruz

Emek Partisi (EMEP) Bölge örgütü Diyarbakır’da yaptığı açıklamayla Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) yönelik operasyonları kınadı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Bölge örgütü Diyarbakır’da yaptığı açıklamayla Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) yönelik operasyonları kınadı. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamanın ardından EMEP üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.
EMEP Bölge örgütü yöneticileri, EMEP’li belediye başkanları ve il genel meclisi üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla BDP’ye yönelik operasyonu kınadı. Bölge örgütü adına açıklamayı yapan EMEP Dersim İl Başkanı Hüseyin Tunç, AKP’nin bir saldırı dalgası başlattığını belirterek, Kürt siyasetçiler üzerindeki baskılara dikkat çekti.
12 EYLÜL DARBESİ GİBİ
“Parti kapatarak, halkın yüzde 70’inin oyunu alan belediye başkanlarını tutuklayarak, halkımızın iradesini yok sayarak ve siyaset yapma kanallarını kapatarak Kürt sorunu çözülemez.” vurgusunda bulunan Tunç, “12 Eylül darbesini hatırlatırcasına elleri kelepçelenerek tek sıra halinde mahkeme kapısında çekilmiş fotoğrafların basına servis edilmesi, adına ‘özel harp’ ya da ‘psikolojik savaş’ denilen kirli politikaların ürünüdür”dedi.
Baskıcı politikaların gerilimi ve çatışmaları tırmandıracağını belirten Tunç şunları ifade etti; “Kürt sorununun çözümü ve kalıcı barışın tesis edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçleri olarak, demokrasi talebini yükseltmek görevi hepimizin omuzlarındadır. Emek Partisi’nden seçilmiş belediye başkanları, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, partinin bölge örgütlerinin yöneticileri ve sendikacılar olarak baskı ve tutuklamaya maruz kalan belediye başkanları, siyasetçiler ve kurum temsilcileriyle dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, yapılan bu demokrasi ve hukuk dışı uygulamaları protesto ediyoruz.”
BAYDEMİR’İ MAKAMINDA ZİYARET
Açıklamanın ardından EMEP heyeti Osman Baydemir’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan EMEP Diyarbakır İl Başkanı İlhan İlbay, “Kürt emekçilerinin partisi olarak Kürt siyasetçilerine yönelik baskıları yüreğimizde hissederiz. Bu baskılar ve AKP’nin ikiyüzlü politikası karşında duracağımızı belirtmek isteriz. Hitler döneminin özel harp yöntemlerini aratmayan kelepçe görüntüleri bir halka yapılan en büyük kötülüktür. Sizin şahsınızda Kürt sorununun çözümü için uğraşan herkesle dayanışma duygularımızı sunuyoruz.”dedi.
EMEP heyetini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Baydemir, “Devlet aklı bir kez daha AKP eliyle yarına dair birlikte yaşam umutlarımıza kelepçe vurmaktadır. Bıçağın kemiğe dayandığı anları yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan emekçiler, Kürtler, Araplar, aleviler olarak hepimiz risk altındayız.”diye konuştu. “Kimseye hak ve özgürlük verilmiyor. Almak gerekiyor” diyen Baydemir şöyle konuştu; “Ülkenin batısı ile doğusu arasında çok büyük bir algı farkı var. Burada olup bitenler farklı yansıtılıyor. Hepimize düşen görev Türkiye emekçilerine, halklarına gerçeği anlatmaktır. Bu zor günlere rağmen umudumuzu kaybetmiyoruz. Demokrasinin tek alternatifi standartları yükseltilmiş demokrasidir. Başarı Türkiye halklarının olacaktır.”
EMEP heyeti daha sonra İHD Diyarbakır Şubesi’ni de ziyaret etti.
(Diyarbakır/EVRENSEL)

EMEP HEYETİNDE YER ALANLAR

Mehmet Türkmen – EMEP GYK üyesi
Mustafa Taşkale – EMEP GYK üyesi
Kenan Çetin – Pertek Bel. Bşk.
Hüseyin Elitaş – Darıkent Bel. Bşk.
Mehmet Ali Keskin – Dersim il genel meclis üyesi
Tacettin Yaşar, Mahmut Şenol, Abuzer Kaçar - Ören Belediye Meclis Üyeleri
Hüseyin Tunç – EMEP Dersim il başkanı
Necdet Bali – EMEP Malatya İl Başkanı
Mulla Mike – EMEP Malatya İl yöneticisi
Cemal Zülfikar – EMEP Elazığ İl Başkanı
Ali Ekber Bakır – EMEP Elazığ İl yöneticisi
İlhan İlbay – EMEP Diyarbakır İl Başkanı
Ergin Tekin – EMEP Diyarbakır İl Sekreteri
Sadık Güleç – EMEP Urfa Merkez ilçe bşk.
Kadir Evin – Türk-İş Dersim İl Temsilcisi
Bedri Kırmızıtoprak – Yol-İş Elazığ 1 No’lu Şube Temsilcisi
Mazlum Doğan – Tüm Bel-Sen Dersim Şb. Bşk.
Hüseyin Mak – Pertek Ziraat Odası Başkanı
Zekiye Taşkale – Pertek Belediye Meclis üyesi
Hıdır Yıldız - Pertek Belediye Meclis üyesi
Ali Ekber Saratlı – EMEP Mazgirt ilçe başkanı
Kadir Ulaş – EMEP Dersim il yöneticisi
Metin Alan – Eğitim Sen Adıyaman Şube yöneticisi
Emine Şahin – EMEP Adıyaman Merkez ilçe Başkanı
Kanber Şen – EMEP Adıyaman İl yöneticisi
Orhan Maraş – Petrol İş Adıyaman Şube Yöneticisi
Halil Gümüştekin – Petrol İş Gaziantep İl Temsilcisi
ÖNCEKİ HABER

Seyyar satıcı‘açılım’ mağduru

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...