07 Ocak 2010 00:00

İlaçta sorun çözülemedi belirsizlik sürüyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Türk Eczacıları Birliği’yle (TEB) ilaç alım protokolünü iptal etmesiyle başlayan kriz sürüyor.

Paylaş

SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Türk Eczacıları Birliği’yle (TEB) ilaç alım protokolünü iptal etmesiyle başlayan kriz sürüyor. Sözleşmesizlik süreci 16 Ocak 2010 sabahı vatandaşı ilaçsız bırakacak. Bu süre içinde SGK TEB ile anlaşmazsa, 6 gün sonra vatandaş ilacı cebinden almak zorunda kalacak. Eczacıların çatı örgütü TEB, SGK ile protokol imzalamak için beklerken, SGK’nın tek tek eczanelerle sözleşme imzalama isteği sürüyor.
Eczacıların 4 Aralık’ta kepenk kapatmasının ardından SGK, eczanelerle tek tek anlaşma yapmak için sözleşme hazırlarken, bunu bu hafta içinde internet sitesinde duyurması bekleniyor.
Eczacılar ise TEB olmadan sözleşme imzalamayacaklarını belirtiyor. TEB, eczanelerin birlikte hareket edeceğini göstermek amacıyla Türkiye genelinde 23 bin 200 dilekçe topladı. SGK’nın eczanelerle tek tek sözleşme imzalama konusunda ısrarının sürmesi halinde, vatandaş ilacı cebinden parayla alacak. SGK ısrarından vazgeçip 6 gün içinde TEB ile anlaşma yaparsa, bu durum en çok vatandaşları ve ilaca bağımlı yaşayan hastaları sevindirecek. (ANKARA)

ECZACILAR MALTEPE’DE TOPLANDI

Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla ve Ümraniye’de bulunan eczacılar, İstanbul Eczacılar Odası’nın çağrısıyla Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde toplandı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı toplantı, Yönetim Kurulu’nun son gelişmeler hakkında verdiği bilgilerden sonra soru cevap şeklinde devam etti. AKP’lilerin eczaneleri dolaşarak bireysel sözleşme yapmaları yönünde baskı yaptığını, ancak bunu yapmaları halinde örgütlülüklerinin parçalanacağını dile getiren eczacılar, bunu başardıkları anda markette ilaç satışının önüne geçmenin mümkün olamayacağını söylediler.
Toplantıdan sonra konuştuğumuz İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, 15 Ocak’ta SGK ve eczacıların bir protokol yapıp yapmayacaklarını değerlendirmek için toplandıklarını söyledi. Şu anda hükümet tarafından yapılmak istenen şeyin, eczacıları yalnızlaştırmak, örgütsüz kılmak ve eczacıların mesleklerini yapamaz hale getirilmesinden başka bir şey olmadığını ifade etti.Güngör, ilaç satışının uluslararası sermayenin insafına terk edilmek istendiğini, ancak buna izin vermeyeceklerini de söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI TEMİZLİK İŞÇİSİNİ VURDU

SONRAKİ HABER

CHP’li Ekşi korunuyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa