07 Ocak 2010 00:00

Tehdit işçiye sökmedi

İZMİR’de de Balatçık TEKEL işçileri dün sabah saatlerinde iş yerlerinde referandum yaptılar.

Paylaş

İZMİR’de de Balatçık TEKEL işçileri dün sabah saatlerinde iş yerlerinde referandum yaptılar. Fabrika’da çalışan işçilerin tamamına yakını, mevsimlik işçiler dahi referanduma katılmak için fabrikanın ana giriş kapısı önünde kurulan sandığa gittiler. İşçiler en başta sandıklarını fabrikanın bahçesinde kurmak istediler ancak, fabrika yöneticilerince engellendiler. Bunun üzerine yönetimle yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından oylamaya geçildi. İşçiler ellerindeki işlerini tamamlayıp ondan sonra oy kullanmaya gideceklerdi. Ancak bu defa içerinden oy kullanmaya çıkacak işçilerin, “Erken çıkarsanız ya da geç dönerseniz tutanak tutacağız” şeklinde tehdit edildiği öğrenildi. TEKEL Balatçık işçileri ise, bu tutumları göz korkutma amaçlı olarak nitelediler ve oylarını kullanmaya devam ettiler.
Başbakan Erdoğan’ın, “TEKEL fabrikalarının depo pozisyonunda çalıştığı” şeklindeki açıklamalarına da cevap veren işçiler, bunun doğru olmadığını söylediler. TEKEL işçileri, “Biz sabahın köründen beri harıl harıl çalışıyoruz. Hâlâ içeride balya balya tütünler bizi bekliyor. Ellerimizdeki ağır tütün kokusuna bakın, sizce bu ellerin nasırı nereden geliyor?” diye sordular. Referandum esnasında işçilerin, çok güçlü bir dayanışma duygusu geliştirdikleri ve coşkulu oldukları gözden kaçmadı.
TAMAM MI DEVAM MI?
Manisa TEKEL işçileri de referanduma katıldı. TEKEL binası çay salonunda toplanan işçilerin bina içerisinde oylama yapmalarına müdürlükçe izin verilmedi. Bunun üzerine sandıklarını alıp bahçeye çıkan işçiler sloganlar eşliğinde oylamaya başladılar. Sonuna kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten işçiler, Başbakan Erdoğan’ın “TEKEL işçisi çalışmadan para kazanıyor” yorumuna da tepkilerini dile getirdiler. (HABER MERKEZİ)

MAHALLELİLERDEN İŞÇİLERE DESTEK
Mamak General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz ve bir grup kadın ve erkek, ellerinde tencereler ve pasta, böreklerle Sakarya Caddesi’nde buluştu. Buradan “TEKEL işçisi yalnız değildir” pankartı açarak yürüyen GZD’liler, Türk-İş’in önünde işçilerin alkışlarıyla karşılandılar. GZD’li kadınlar, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganı arasında, evlerinde yaptıkları yiyecekleri işçilere ikram ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Megaplast’ta TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Mücadeleye devam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...