07 Ocak 2010 00:00

Megaplast’ta TİS imzalandı

GEBZE Taysad Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) kurulu Megaplast’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, grev tarihi olan 6 Ocak’ta anlaşmayla sonuçlandı.

Paylaş

GEBZE Taysad Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) kurulu Megaplast’ta devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, grev tarihi olan 6 Ocak’ta anlaşmayla sonuçlandı. 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren başlayan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle, işçiler, ekim ayından bu yana fazla mesaiye kalmama ve sakal kesmeme eylemi yapmıştı.
TİS görüşmeleri için fabrikaya gelen Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sabah saatlerinde işçilere yaptığı açıklamada fabrikanın genel merkezi olan Fransa ile Türkiye arasındaki saat farkı nedeniyle saat 11.00’e kadar süre tanınacağını söyledi.
Bekleyiş halindeki işçilere Cambro Özay, Dyo, Lever, Bericap, Doğan Lastik, Superlas işyeri temsilcileri, Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Dostel Makine işyeri temsilcileri, Emek Partisi ve ÖDP üyeleri de destek verdi.
Fransa’dan gelen görüşler sonrasında ise anlaşma sağlandı.
İYİ BİR SÖZLEŞME
Görüşmelerde işçilerin dört temel talebi; 150 TL’lik seyyanen zam, yıllık iki ikramiyenin dörde çıkarılması, gece çalışma ve taşeron işçiliğin kaldırılmasıydı. Genel Başkan Öztaşkın, dört maddeden ücret zammı ve ikramiyeler konusunda ısrarcı olduklarını, diğer maddelerin müzakereye açılabileceğini belirtmişti.
Saat 11.30’da fabrika giriş kapısı önünde toplanan işçilere seslenen Öztaşkın, anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Öztaşkın, “150 TL seyyanen zam istiyorduk. İlk altı ay için 50 TL, 2010 için 100 TL, 2011 yılında da enflasyon oranında zam konusunda anlaşmaya varıldı. Yıllık dört ikramiye talep ediyorduk, bu konuda anlaşmaya vardık. Ancak zamanlama konusunda bazı düzenlemeler yapıldı. 2010 yılı için üç ikramiye, 2011 yılı için dört ikramiye uygulanacak” diye konuştu. Öztaşkın sözlerine şöyle devam etti: “Gece çalışması konusunda maalesef anlaşmaya varılmadı. Taşeron işçiliği konusunda genel müdür bir sene içinde sorunun çözüleceğini söyledi. Ülkemiz koşullarında iyi bir sözleşme imzaladığımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun.” (Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

İtfaiye işçilerine EMEP’ten destek

SONRAKİ HABER

Tehdit işçiye sökmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...