07 Ocak 2010 00:00

Şirket değişti, çile değişmedi

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yemek şirketinin değişmesiyle öğrencilerin çilesi bitmedi.

Paylaş

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yemek şirketinin değişmesiyle öğrencilerin çilesi bitmedi. Diğer okullarda 1 liraya, hatta 50 kuruşa yemek yenilirken, ÇOMܒ de öğrenciler 1.75 TL vererek karınlarını doyurmaya çalışıyor. Zaten kalitesiz malzemelerle yapılan özensiz ve pahalı yemeklerin gittikçe kötüleştiğine dikkat çeken öğrenciler, durumdan rahatsız.
Koray Benas, her gün aynı menülerin sunulmasından, yemek porsiyonlarının çok az ve soğuk olmasından, yemek alanının sıkışıklığından bahsederek, “Yemeklerin ne yemeği olduğu belli değil, birçok malzemeyi bir araya getirip yemek diye önümüze koyuyorlar” dedi.
Müge Duysak ise yeni gelen firmayla masa örtülerinin kaldırıldığına, yemek alma alanının daraltıldığına ve masalardaki peçetelerin, ekmek sepetlerinin bile kaldırıldığına dikkat çekti. Duysak, “Yemek çeşitleri azaltılmış ve yemeklerin lezzetleri de eskisinden kötü hale gelmiş” dedi.
Muhammed Ay, “Zaten maddi durumu kötü olan bir öğrenci için 3 günlük yemek parasını bir öğünde vermek zorluyor. Diğer okullara göre adam kayrıldığını düşünüyorum” dedi.
İlksen Akın ve Berrak Özer de “Öğrenci olmak zor, paramız zar zor yeterken temel ihtiyacımız olan yemeğimizin fiyatı çok fazla, yemekler az ve kötü olmasına rağmen fiyatlar çok. Bu yemekler 1 lira bile etmez” dedi.
(Çanakkale/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Amasya’da bir tarih yok ediliyor

SONRAKİ HABER

Yine kışkırtma, yine linç girişimi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa