07 Ocak 2010 00:00

Amasya’da bir tarih yok ediliyor

AMASYA Lisesi satışa çıkarıldı. Bu satışa eğer zamanında ‘dur’ denemezse, yaklaşık 30 bin Amasya Lisesi mezununun, çocuklarına gösterecek, önünden geçerken duygulanacak bir okulu olamayacak.

Paylaş

AMASYA Lisesi satışa çıkarıldı. Bu satışa eğer zamanında ‘dur’ denemezse, yaklaşık 30 bin Amasya Lisesi mezununun, çocuklarına gösterecek, önünden geçerken duygulanacak bir okulu olamayacak.
12 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Amasya Lisesi, 40’a yakın derslik kapasitesine, donanımlı fen ve teknoloji laboratuvarları, müzik odası, ender bulunan zenginlikte kütüphanesi, anaokulu, 350 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, açık spor alanı ve standartlara uygun salon ve kantine sahip. Bu özellikleri olan bir okulu nasıl rant kapısına dönüştüreceklerini düşünen yetkililerin ilk adımı, geçen yıl okulu Anadolu Lisesi haline getirmek oldu. Ancak sadece 4 dersliği olan bir Anadolu Lisesi’ne. Bununla da yetinmeyen yetkililer, bugünlerde okulun küçük olması ve öğrencisinin az olması nedeniyle taşınmasına karar verdi, okulun satılması için gerekli işlemlere başlandı.
SATTIRMAYACAKLAR
Yetkililerin satış girişimleri sürerken, Amasya Lisesi Okul Aile Birliği, mezunları, veliler ve sendikalar bu satışı engellemek için harekete geçti. Amasya Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Ülküseven, binlerce mezunu arasında politikacılar, sanatçılar, bilim insanları olan ve Türkiye’de benzeri az olan Amasya Lisesi’nin rant çevrelerinin iştahı uğruna satışına izin vermeyeceklerini ifade etti. Ülküseven, tüm Amasyalıları bu satışa karşı çıkmaya çağırdı.
‘SORUNLARLA İLGİLENSİNLER’
Eğitim Sen Amasya Şube başkanı Cüneyt Kula, “Amasya Lisesi’nin satışı kente ve Amasya halkına hiçbir yarar ve katkı getirmeyecek. Bu satış rant kapısında bekleyenlere açık çek vermek. Bunu dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. Yetkililerin sorunları çözmek yerine ticari işlerle uğraşmasına tepki gösteren Kula, “Konuyla ilgili afiş ve bildirilerimizi dağıtıp asıyoruz. Bu konuda mücadele edecek tüm kişi ve kurumlarla, sürecin takipçisi olacağız” dedi.
‘HALK AFFETMEYECEK’
Amasya Lisesi mezunlarından Doğan Sofracıoğlu, “Elli yıl önce yeni bina istemek için çabalamıştım şimdi sahip olduğumuz bu güzel bina yok olmasın diye çabalıyorum. O kadar ıslah edilmesi gereken yer varken, alışveriş merkezleri kurmak açmak için Amasya Lisesi’nin yıkılması gibi bir hata yapılırsa bunu Amasya halkı asla affetmeyecektir” dedi. Veli Nihat Şişik ise, bu satışın hem Amasya’ya hem de öğrencilerine bir yarar getirmeyeceğini söyledi (Amasya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Evlatlarımız ölmesin’

SONRAKİ HABER

Şirket değişti, çile değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...