07 Ocak 2010 00:00

Özelleştirmenin 2010 takvimi

2010 yılında gerçekleştirilecek özelleştirmelerin takvimi açıklandı.

Paylaş

2010 yılında gerçekleştirilecek özelleştirmelerin takvimi açıklandı. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu tarafından yapılan açıklamada, ilk hedefin köprü ve otoyollar olduğu belirtildi.
Köprü ve otoyolların özelleştirilmesine yönelik tasarının TBMM’de komisyonda görüşülmesine başlandığını belirten Aksu, yasanın çıkışına göre bu yılın ilk çeyreğinde ihaleye çıkmayı öngördüklerini söyledi.
Aksu, köprü ve otoyolları, tasarının yasalaşmasına bağlı olarak ilk çeyrekte, İskenderun Limanı’nı da ocak veya şubatta ihaleye çıkarmayı planladıklarını söyledi.
MİLLİ PİYANGO’DA TAKVİM NET DEĞİL
Aksu, küresel kriz sürecinde, geçen yıl ihale edilen ve sonuç alınamayan Milli Piyango İdaresi’ne (MPİ) ait şans oyunlarının özelleştirme takviminin şu anda net olmadığını bildirdi.
Şans oyunlarının özelleştirilmesinde ihale şartnamesi ve ihalenin çerçevesi ile ilgili olarak yatırımcıların birtakım rahatsızlıklarının yanı sıra ihaleye ilgi göstermelerini engelleyen hususlar olduğunu ifade eden Aksu, “İhalede elde edilen sonuçlar ve sonrasında yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ihaleye çıkacağız” dedi.
İskenderun Limanı’nda da hazırlık çalışmalarına başladıklarını; Kültür Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve yöre belediyelerinden görüş almak için yazı yazdıklarını ifade eden Aksu, “Gelecek görüşlere göre ihale ilanına ocak içinde veya şubat başında çıkabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
‘ŞEKER’ KARARINA İTİRAZ EDECEK
Aksu, Türkşeker’e ait fabrikalardan ihalesi yapılan Portföy-C için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, söz konusu kararın henüz kendilerine ulaşmadığını, karar gelir gelmez itiraz edeceklerini belirterek, mahkeme kararının sonucuna göre işlem yapacaklarını bildirdi.
Ak-Can Şeker, 606 milyon dolarla Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarını içeren Porföy C’ye en yüksek teklifi vermişti.
(EKONOMİ SERVİSİ)


ÖNCEKİ HABER

ÖDP’den ‘Tenceremiz boş, öfkemiz dolu’ eylemi

SONRAKİ HABER

Çiftçi, borcunu ödeyemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...