07 Ocak 2010 00:00

Filistin konvoyuna taşlı saldırı

MISIR’ın engelleme girişimlerine karşı El Ariş Limanı’nda protesto gösterisi düzenleyen Filistin konvoyuna yönelik saldırıda 40 kişi yaralandı.

Paylaş

MISIR’ın engelleme girişimlerine karşı El Ariş Limanı’nda protesto gösterisi düzenleyen Filistin konvoyuna yönelik saldırıda 40 kişi yaralandı. Mısır polisi ile bazı fanatikler, konvoydakileri taş yağmuruna tuttu, göstericilere coplar ve biber gazıyla saldırdı.
Konvoya katılanlar, yaralıların hastaneye gitmesine de izin verilmediğini belirtti. Liman çevresindeki polisin yanı sıra Mısır güvenlik botları da sahilde konuşlandırıldı. Konvoyda bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, taş atarak olayları başlatanın Mısır sivil polisleri olduğunu söyledi.
2 FİLİSTİNLİ YARALANDI
Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nun Gazze yolculuğuna engeller çıkartarak tepki çeken Mısır’ın Gazze sınırında çıkan arbedede ise polis silah kullandı. Mısır’ın, kaçak tünelleri önlemek amacıyla yer altında inşa ettirdiği çelik duvarı protesto etmek isteyenlere karşı polisin ateş açması sonucu iki Filistinli yaralandı. Görgü tanıkları, göstericilerin taş ve sopa fırlatmalarına polisin ateş açarak cevap verdiğini belirtti.
HAMAS: MISIR’IN ALNINDA KARA LEKE
Hamas, Mısır polisinin Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na saldırmasının, kafilenin temsil ettiği 40 ülkenin egemenliğine saldırılması anlamına geldiğini belirtti. Hamas Sözcüsü Fevzi Burhum, “Bu saldırılar ve saldırılarda kan akıtılması, Mısır’ın kuşatmanın içinde olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla o da diğer ortaklar gibi Gazze üzerindeki kuşatmanın kırılmasını istemiyor. Mısır, Gazze kuşatılmasının kaldırılmasını istemediği gibi, yardımların ulaşmasına yardımcı olmaya da pek niyetli görünmüyor” dedi.
Burhum, “Bu konvoy, insani ve ahlaki yüce bir amaç için gelmiştir. Onlara yapılan saldırı insani bir tavır değildir. Gazze yolunda konvoyun saldırıya uğraması ve konvoydaki araçlarla malzemeye zorla el konulmak istenmesi, Mısır’ın alnında kara bir leke olarak kalacaktır.” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İSRAİL HAVADAN SALDIRDI

SONRAKİ HABER

Obama: Ucuz kurtulduk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...