07 Ocak 2010 00:00

Donma riskine rağmen çöpten ekmeklerini kazanıyorlar

AĞRI’nın Patnos ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan çöpten topladıkları plastik ve demir atıklarını satarak ...

Paylaş

AĞRI’nın Patnos ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan çöpten topladıkları plastik ve demir atıklarını satarak ailelerinin geçimini sağlayan Şahin Uğur ve Ahmet Durmaz kendilerine iş imkanı yaratılmasını istiyor.
Ağrı ve çevresindeki dondurucu soğuk hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak Patnos’ta donma riskine rağmen Şahin Uğur ile Ahmet Durmaz, çöplükten topladıkları plastik ve demir atıklarını satarak ailelerinin geçimlerini sağlamaya devam ediyor. İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan çöplükten topladıklarını satan Uğur ve Durmaz, günlük 20 TL kazanıyor. Şahin Uğur, yaklaşık 2 yıldır bu şekilde 5 kişilik ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. “Ben eskiden hurdacılık yapar bir şekilde aileme bakardım. Burada yaklaşık iki yıldır yol kenarında çöp topluyorum. ” diyen Uğur, kendisine iş imkanı tanınmasını istiyor.
Ahmet Durmaz da henüz 18 yaşında. Ancak Durmaz da, donma ve her türlü hastalık riski altında çöpte çalışmak zorunda kalmış. Durmaz da herkes gibi düzenli bir geliri olan bir işte çalışmak istese de koşulları ona çöpten atık toplamak dışında başka bir seçenek bırakmamış. Ölümüne çöpte çalıştığını anlatan Durmaz, “18 yaşındayım ekonomik sorunlar nedeni ile okulumu bıraktım. Kendi memleketimde içine düşmüş olduğum durum ne yazık ki bu. Yetkililere sesleniyoruz. Burada bizim gibi işsiz binlerce genç var, bunlara bir iş bulunsun” çağrısında bulundu. (Ağrı/DİHA)
Ubeydullah Hakan
ÖNCEKİ HABER

Kars’ta çocuklar karton kağıtlarla kızak kayıyor

SONRAKİ HABER

St Simeon Manastırı’ndaki eserler çalınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...