08 Ocak 2010 00:00

Belediye Başkanı tarafları bir araya getirdi

MERSİN’de, Akdeniz İlçesi sınırları içinde kalan ve Arap yurttaşların yoğunluklu yaşadığı Kazanlı beldesinde...

Paylaş

MERSİN’de, Akdeniz İlçesi sınırları içinde kalan ve Arap yurttaşların yoğunluklu yaşadığı Kazanlı beldesinde yaşanan olayda, gençler arasında çıkan kavga büyümüş, kavgaya gençlerin ailelerinin de katılmasıyla olay adeta Kürt-Arap çatışmasına dönmüştü.
Olay sonrası tarafları kahvehanede buluşturarak Kürt, Arap ve Türk tüm Kazanlı halkını sağduyulu olamaya çağıran BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, provokasyon kokan bu tür tahriklere kapılmamalarını istedi. Fazıl Türk, polislerden, biri uçucu madde bağımlısı olan 3 genç tarafından kavganın başlatıldığı bilgisini aldıklarını da belirterek adı geçen madde bağımlısı gencin babasını bile bıçakladığını öğrendiklerini söyledi. Türk, gerginliğin Kürt ve Arap yurttaşlar arasında etnik çatışmaya dönüştürülmek istendiğine dikkat çekerek, “Burayı cadı kazanına çevirmek istiyorlar. Müsaade etmeyelim” dedi.
Toplantıya katılan bazı Arap yurttaşlar ise, Kazanlı sınırları içinde tarla satın alan veya tarlalarda çalışan bir grubun, araçlarla bölgeye gelip kavgayı daha da körüklediğini, bu kişilerin, taş ve sopalarla kendilerine saldırdığını öne sürdü.
Kazanlı sakinlerinden kalabalık bir katılımın gerçekleştiği toplantıda, başta BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk olmak üzere CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ile birlikte BDP’li belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda partili yer aldı.
(Mersin/EVRENSEL)
Kadir Baziki
ÖNCEKİ HABER

POLİS DESTEKLİ İDDİASI

SONRAKİ HABER

15 Ocak’tan sonrası belirsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...