08 Ocak 2010 00:00

POLİS DESTEKLİ İDDİASI

MERSİN’in Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen linç girişimini bir grubun planlayıp yaptığı ve bu grubun faaliyetlerine polislerin göz yumduğu ileri sürüldü.

Paylaş

MERSİN’in Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen linç girişimini bir grubun planlayıp yaptığı ve bu grubun faaliyetlerine polislerin göz yumduğu ileri sürüldü.
Olay sırasında başından yaralanan Sıdık Kaya “Bizim çocuklarımız üç yıldır bu okulda aynı problemleri yaşıyor. Kazanlı Lisesi Müdürü ve Kazanlı’daki güvenlik güçleri bu tür olayları çıkaranlara göz yumuyor. Okulda yaşanan bir kavga olsa dahi kavgayı çıkaran taraf değil Kürt öğrenciler cezalandırılıyor” diyerek yaşanan olaylara polislerin de seyirci kaldığını ve linç edenleri desteklediğini belirtti.
Olaylar sırasında kulağından yaralanan Emrah Kaya ise olayın ardından bir polis memurunun kendilerine yaşanan linç olayından ve oynanan oyunlardan haberlerinin olduğunu söylediğini belirterek, ismini vermek istemeyen polisin “Burada bu olayları tezgahlayanların hepsinden haberimiz var fakat. Karakol bu olayın sürmesinden yana. O yüzden bu olayları geliştirenlere bir şey yapmıyor. Benim size tavsiyem sessiz olun. Ne olursa olsun siz haksız olacaksınız. Ya sesinizi çıkarmayın ya da buradan çekip gidin” diye kendilerini uyardığını iddia etti. Üç yıldır benzer sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ve artık öğrencilerini okula göndermeyeceklerini belirten Kaya, ilgili kurumların kendilerine yardımcı olmasını istedi.
Olayın tanıklarından Süleyman Marol, “Biz olayı duyduk ve hemen lisenin bulunduğu yere gittik. Burada polisler bizi tutup kontrollü bir şekilde bizim linç edilmemizi izlediler” şeklinde konuştu.
ÖNCEKİ HABER

KAYSERİ’DE AİLE HEKİMLİĞİNİN 1 YILI

SONRAKİ HABER

Belediye Başkanı tarafları bir araya getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...