08 Ocak 2010 00:00

KAYSERİ’DE AİLE HEKİMLİĞİNİN 1 YILI

SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karkaya, yazılı bir açıklama yaparak Kayseri’de 1 yıldır uygulamada olan aile hekimliğinin yarattığı olumsuzlukları açıkladı.

Paylaş

SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karkaya, yazılı bir açıklama yaparak Kayseri’de 1 yıldır uygulamada olan aile hekimliğinin yarattığı olumsuzlukları açıkladı.
Kayseri’de yapılan Aile Hekimliği uygulamasının 1. yılı nedeniyle Tabip Odası’nın yapmış olduğu toplantıya il sağlık müdürünün katılmamasının, müdürlüğün bu işe verdiği önemi gösterdiğini belirten Karakaya, “Tabip Odası’nın yapmış olduğu bu toplantıda, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sayın Ümit Işıldak, Aile Hekimliği Ticarethanesi’nin uygulanmaya başlaması ile birlikte Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü olarak 13 milyon TL tasarruf sağladıklarını söylemektedir. Bu tasarrufu nereden, hangi kalemlerden sağlamışlardır” diye sordu.
YAŞANAN SORUNLAR
*Hastalar önceden istediği hekime gidebilirken, aile hekimliği ile sadece bir hekime gitme hakkı getirilmiştir.
*Aile Hekimliği uygulanmadan önce ilimizde 24 saat açık olan semt poliklinikleri, uygulamanın başlaması ile kapatılmıştır.
*Aile Hekimliği’ne geçmeyen hekim ve diğer sağlık personeli, geçici görevlendirmeler yolu ile geçmedikleri ve onaylamadıkları bu uygulamaya zorlanmıştır.
*Uygulama ile çalışanlar bölündü, ekip hizmeti parçalandı.
*Uygulama ile koruyucu sağlık hizmeti terk edilerek, tedavi edici hizmete yönelinmiştir
*Daha önceden bir sağlık ocağında 20-30 kişinin verdiği sağlık hizmetini, şu anda 10-15 kişi vermektedir.
*İş yükünün artmasından ve çalışan sayısının azaltılmasından dolayı, sağlık ocağı çalışması, yani saha çalışması bitirilmiştir.
*Aile hekimliği ve aile sağlığı elemanlığını kabul etmeyen personel, atıl duruma getirildi. Hastanelerde yığılmalar olmuştur. (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Kırıklar F Tipi Cezaevinde hukuk skandalı yaşandı’

SONRAKİ HABER

POLİS DESTEKLİ İDDİASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...