08 Ocak 2010 00:00

Mücadeleyi yükseltecekler

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Eskişehir şube başkanları, gerçekleştirdikleri toplantıyla 2009 yılının değerlendirmesini yaparak, 2010 yılında izlenmesi gereken mücadele yolunu tartıştılar.

Paylaş

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Eskişehir şube başkanları, gerçekleştirdikleri toplantıyla 2009 yılının değerlendirmesini yaparak, 2010 yılında izlenmesi gereken mücadele yolunu tartıştılar. TEKEL işçilerine daha fazla destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken şube başkanları, Türk-İş’in aldığı Cuma Eylemleri kararını hayata geçireceklerini bildirdiler.
Tüm sendika başkanlarının kendi örgütlü oldukları işyerleri ve genel durum hakkında değerlendirme yaptığı toplantıda, Tek Gıda-İş Şube Başkanı Kadir Özenler, örgütlü oldukları ETİ’de işten atmaların devam ettiğini belirterek, “Daha önce atılan 51 arkadaşımız için mahkeme işe iade kararı almıştı, ancak işveren bu kararı temyize götürdü. Atılan arkadaşlarımız işbaşı yapamadılar. Bunun ardından 13 arkadaşımız daha, geçtiğimiz günlerde ekonomik kriz gerekçe gösterilerek kapının önüne kondu. İşverenlerin işçiye, emeğe yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. Buna karşı en güzel cevabı Ankara’daki TEKEL işçileri veriyor. Bizler de yerellerden TEKEL işçilerine destek olmalı ve bu mücadeleyi birleştirmeliyiz” dedi.
Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç da, 2009’da sermayenin saldırılarının artarak devam ettiğinin altını çizerek, “Hükümet de buna göz yumdu, çanak tuttu. Tüm bunların karşısında sendikaların vermiş olduğu mücadele yeterli değildir. Mücadele çıtasını daha da yükseltmek zorundayız. Ankara’da günlerdir direnen TEKEL işçilerinin mücadelesine destek vermemiz, sahip çıkmamız, hem TEKEL işçilerinin hem de Türkiye işçi sınıfının kazanımı için çok önemlidir. Ayrıca cuma günleri yapacağımız iş bırakma eylemlerimiz de devam edecek. Sermayedarlara ve hükümete bizim burada olduğumuzu hissettirmek zorundayız” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Azim Kargo işçileri sendika hakkı için direniyor

SONRAKİ HABER

Kefen giyecekler geri dönmeyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...