08 Ocak 2010 00:00

Aydın Erdem cinayeti karartılmasın

DİYARBAKIR’da 6 Aralık tarihinde yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmemesi üzerine başlayan gösterilere müdahale sırasında yaşamını yitiren Aydın Erdem’in..

Paylaş


DİYARBAKIR’da 6 Aralık tarihinde yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmemesi üzerine başlayan gösterilere müdahale sırasında yaşamını yitiren Aydın Erdem’in ailesinin avukatı Rehşan Bataray, gösterilere katılan ve yüzleri kapalı olan kişiler dahi tespit edildiği halde Erdem’in faillerine ulaşılmamasının, bu olayda da, polisin adı karışan başka olaylarda olduğu gibi sonuçlanmayacak kaygısı uyandırdığını dile getirdi.
KAYGILAR ARTIYOR
Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem’in öldürülmesinin üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen failler bulunamazken, olay yerinde bulunan boş kovanların bir bölümü ise polisevi tuvaletinden çıktı. Soruşturmayı takip eden İHD Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Avukat Rehşan Bataray, tuvalette 5 kovan bulunmasına dikkat çekerek, bu boş kovanlarla ilgili hiçbir işlem yapılmamasını eleştirdi. Boş kovanların toplanıp ardından da tuvalete atılması ile ‘delillerin karartılması’ suçunun oluştuğunu belirten Bataray, polis memurlarının en azından soruşturma tamamlanana kadar açığa alınması gerektiğini söyledi. Bataray, “Gösterilere katılanlar polis, MOBESE ve güvenlik kameralarında tespit edildiği halde bu olayda silah kullanan kişinin tespit edilmemesi kaygı vericidir. Polislerin şüpheli olduğu olaylarda yaşanan hep aynı olmuştur ve zanlılar bulunamamıştır. Dosyanın gidişatından, bu dosyanın akıbetinin de benzer olaylarda yaşandığı gibi olacağı kaygısı taşımaktayız” diye konuştu.
GÖSTERİCİLER ATEŞ AÇMIŞ!
Emniyet Müdürlüğü’nde yürütülen soruşturmada ifadesi alınan tanık ve polis memurlarının beyanlarının benzerliği de dikkat çekiyor. Tanık olarak dinlenen 3 kişi, ifadelerinde olay sırasında grup içinde yüzü kapalı bir gencin polislere doğru 3-4 el ateş ettiğini gördüklerini söyledi. Şüpheli sıfatıyla ifade veren polisler de göstericiler arasında yüzü kapalı bir kişinin polislere doğru 3-4 el ateş ettiğini söylerken, kendilerinin ise havaya ateş ettiklerini öne sürdüler. Olayı balkonundan gören ve olay sonrasını cep telefonu ile kaydeden Elvan Koçer isimli tanığın basına bilgi vermesinin ardından, savcılık talimatı ile ifadesi alındı. Avukatı ile birlikte cumhuriyet savcılığında ifade veren Koçer, olay sırasında elinde silah bulunan kişinin polislerin yanında olduğunu, bu kişiye polislerin müdahale etmemesi ile o kişinin polis olduğunu düşündüğünü söyledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

BDP’li tutuklular hücrede tutuluyor

SONRAKİ HABER

Yine JiTEM, yine karanlık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...