08 Ocak 2010 00:00

Belediyenin ‘sefalet zammı’ inadı görüşmeleri tıkadı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş 1 No’lu Şube arasında devam eden toplusözleşme görüşmeleri, AKP’li belediyenin tutumu nedeniyle tıkandı.

Paylaş

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş 1 No’lu Şube arasında devam eden toplusözleşme görüşmeleri, AKP’li belediyenin tutumu nedeniyle tıkandı. 10 Kasım 2009’da başlayan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan işçileri kapsayan görüşmelerde, Genel-İş 1 No’lu Şube’nin yüzde 30 zam talebine karşı belediye yönetiminin yüzde 2.5 teklifle gelmesi ve bunda ısrar etmesi üzerine uyuşmazlık tutanağı tutuldu.
Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Süleyman Göçmen, “Belediye başkanına bir kez daha sesleniyoruz. Yaz-kış demeden çalışan emekçilerim ekonomik koşullarının iyileştirilmesini bir kez daha düşünün” dedi. Genel-İş Bölge Başkanı Nihat Bencan da yeni yılla birlikte hükümetin birçok temel tüketim maddesine zam yaptığını hatırlatarak, “Yakın zamanda bu zamlara yenileri eklenecektir. Bunu da düşününce belediye yönetiminin önerdiği yüzde 2.5’lik zam kabul edilemez. Böyle bir rakam üzerinden görüşme yapmamızın anlamı yok” diye konuştu. (Gaziantep/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Zamlara tencereli tavalı protesto

SONRAKİ HABER

Aydınlar operasyona üyelikle tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...