08 Ocak 2010 00:00

Migros, işyeri temsilcisini işten attı

GEÇTİĞİMİZ günlerde grev aşamasına gelmişken anlaşmayla sonuçlanan Tez Koop-İş ve Migros arasındaki toplusözleşmenin ardından...

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ günlerde grev aşamasına gelmişken anlaşmayla sonuçlanan Tez Koop-İş ve Migros arasındaki toplusözleşmenin ardından, Güzelyalı Migros’ta İşyeri Temsilcisi olan Uğur Kemal Müngen işten atıldı.
10 yıldır Migros’ta çalışan Uğur Kemal Müngen, TİS sürecinde sergilediği kararlı ve dik duruşundan rahatsız olan işverenin, asılsız iftiralarda bulunarak işine son verdiğini belirtti.
Üç yıldır işyeri temsilciliği yapan Müngen, kendisine yapılan haksız davranışın diğer işçilere korku salma ve sindirme amaçlı olduğunu belirterek, işyerinde bu yapılanlara karşı çıkabilecek olan arkadaşlarının da mağazalarının değiştirildiğini söyledi.
Sadece haklarını aradığı için sudan sebeplerle kendisini işsiz bırakanların vicdanlarının sızlayıp sızlamadığını merak ettiğini dile getiren Müngen, “Ülkemizde haklar sadece parası olana, gücü olana mı geçerli” diye sordu. Müngen, haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceğini vurguladı.
Konu ile ilgili olarak Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği’nde bir basın toplantısı düzenleyen Tez Koop-İş Sendikası Şube Başkanı Birol Aslanoğlu, TİS sonrasında, Migros’ta işyeri temsilcilerine ve işçilere yönelik baskı uygulandığını belirterek, “Müngen, 10 yıldır şirket bünyesinde özveriyle çalışan bir işçidir. Bugüne kadar ceza bile almamıştır. Atılma nedeni, TİS döneminde sergilediği kararlı tavırdır” dedi. Aslanoğlu, usulsüz bir şekilde yapılan işten çıkarmayı kabul etmeyeceklerini, üçüncü kişilerin verdiği ifadelerle alınan kararın iptal edilmesini istediklerini belirtti.

İŞ BIRAKAN İŞÇİLER, KARAYOLLARI ÖNÜNDE TOPLANACAK

Tez Koop-İş Sendikası’nın düzenlediği basın toplantısında konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, TEKEL işçilerinin mücadelesine destek olmak için ve yaşanan diğer saldırılara karşı iş bırakmalara devam edeceklerini belirterek, bugün Karayolları önünde saat 8.30’da iş bırakan işçilerle basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Açıklamaya Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun da katılacağı bilgisini veren Kundakçı, akşam saatlerinde de AKP il binası önüne siyah çelenk bırakacaklarını söyledi. Eylem için saat 18.00’de AKP İzmir il binası önünde toplanılacak. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK: Emekli aylığı lütuf değil, haktır

SONRAKİ HABER

İşsizler dahi asgari ücrete isyan ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...