08 Ocak 2010 00:00

KESK: Emekli aylığı lütuf değil, haktır

KESK Genel Başkanı Sami Evren, emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ifade etti.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ifade etti. Evren, maaş artışının “lütuf” gibi sunulmasını da eleştirdi.
Evren dün yaptığı açıklamada, emeklilerin çalıştıkları dönemde hem sağlık hizmeti, hem de emeklilik aylığına hak kazanmak için yıllarca prim ödediğine dikkat çekerek, “Aldıkları emekli aylıkları bu primler sayesinde hak edilmiştir. Kimsenin, özellikle de Başbakan’ın, emeklileri hükümetin lütfuna muhtaç yurttaşlar olarak tarif etmeye, konuyu bir hayırseverlik gibi sunmaya hakkı yoktur” dedi.
En düşük emekli aylığının 794 TL olan açlık sınırının altında kaldığının altını çizen Evren, emeklilerin yanlış politikalar sonucu sefalete mahkum edildiğini vurguladı.
Evren şunları ifade etti: “Emeklilerin bu durumdan kurtulmasının yolu; enerji, akaryakıt, ulaşım zamları ile zaten çoktan geri alınmış göstermelik artışlardan değil, köklü iyileştirmelerden geçmektedir. Çalışan ve emekliler için temel ücret uygulamasına geçilmesi zorunludur. Bugünün Türkiye’sinde insanca yaşanabilecek bir temel ücret 1500 TL’nin altında olmamalıdır.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Migros, işyeri temsilcisini işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...