08 Ocak 2010 00:00

CIA ajanları,intikam için öldürülmüş

EL Kaide örgütü, Afganistan’da geçen ay sonunda bir CIA üssünde 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının...

Paylaş

EL Kaide örgütü, Afganistan’da geçen ay sonunda bir CIA üssünde 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının, Amerikan insansız uçaklarının Pakistan’daki taarruzlarında ölenlerin “intikamı” olduğunu açıkladı.
“Aşırı dinci” İnternet sitelerini izleyen Amerikan kuruluşunun (SITE) belirttiğine göre, El Kaide’nin Afganistan Sorumlusu Mustafa Ebu El Yezid, saldırıyı düzenleyen Ürdünlü zanlının vasiyetinde, “Amerikan uçaklarından atılan füzelerle ölen Taliban şehitlerinin intikamını aldığını” belirttiğini söyledi. Amerikan NBC televizyonu, zanlının Ürdün istihbaratı mensubu olduğunu, ancak gizli olarak El Kaide için çalıştığını bildirmişti.
ABD’li istihbarat yetkilileri, Afganistan’daki CIA üssünde düzenlenen intihar saldırısında 8 kişinin öldüğünü ve bu kişiler arasında 4 CIA ajanının bulunduğunu açıklamıştı. Ölen diğer kişilerin ise 3 güvenlik yetkilisiyle Ürdünlü bir istihbarat yetkilisi olduğu açıklanmıştı.
PAKİSTAN’DA ÖLÜ SAYISI 17 OLDU
Bu arada, ABD’nin insansız uçakları tarafından Pakistan’ın Miranşah bölgesine önceki gün yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi.
Pakistan’ın Serhat eyaletinden bir yetkili, Kuzey Veziristan’ın Sanzalai köyündeki Taliban eğitim merkezine ABD uçakları tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda, aralarında yabancıların da olduğu 17 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını söyledi. ABD’nin insansız uçaklarının Pakistan topraklarına son bir yılda düzenlediği 51 saldırıda 700’den fazla kişi öldü.
AFGANİSTAN’DA PATLAMA
Afganistan’da Pakistan sınırındaki Host vilayetinin valilik binasında ise patlama olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, nedeni bilinmeyen patlamada ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.
Afgan ordusundan General Muhammed Nevab ise patlamanın valinin makamında meydana geldiğini, vali vekiliyle bazı valilik görevlilerinin yaralandığını ifade etti. Nevab, yaralananların durumunun ağır olmadığını, patlamanın nedeninin araştırıldığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Mısır’da kiliseye saldırı

SONRAKİ HABER

Yardım konvoyu Gazze’ye ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...