08 Ocak 2010 00:00

Japon sineması İstanbul’da

JAPON Filmleri Festivali başlıyor. Günümüz Japon sinema dünyasını temsil eden yedi yapıt 15-17 Ocak tarihlerinde festivalde gösterilecek. Gösterimler ücretsiz.

Paylaş

JAPON Filmleri Festivali başlıyor. Günümüz Japon sinema dünyasını temsil eden yedi yapıt 15-17 Ocak tarihlerinde festivalde gösterilecek. Gösterimler ücretsiz.
15 Ocak akşamı “Sevgili Doktor” filminin gösterimi ve açılış resepsiyonuyla başlayacak Japon Filmleri Festivali’nde aralarında Japonya’da gişe rekorları filmler bulunsa da yedi film eleştirmenler tarafından sanatsal anlamda çağa öncülük edecek filmler arasında sayılıyorlar.
TOPLAM SEYİRCİ 160 MİLYON
2008 yılında 418 yeni filmin gösterime girdiği Japonya’da aynı yıl gösterime giren yabancı film sayısı 388. Yine yıllık toplam seyirci sayısı 160 Milyon civarında. Ortalama bilet ücretinin 10 dolar olduğu Japonya’da sinema sektörü oldukça büyük. Bunun bir nedeni de büyük televizyon şirketlerinin sinema yapımcısı olarak sektöre katkı vermeleri.
EĞLENDİRİCİLİK VE TOPLUMSALCILIK
Japon sinema sanatçıları bu koşullar altında ifade imkanı ararken, eğlendiriciliğin ve öykücülüğün içine toplumsallığı, modernliği ve estetik ifadeyi yerleştirmeye çalışıyorlar.
Çok tanınmış sinema sanatçılarının oynadıkları bu filmler, sinema sanatının yetkin örneklerini sunan bu filmlerde sevinci, öfkeyi, keder ve hazzı harmanlayarak, insana dair derin bir gözlemi ortaya koyuyorlar.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Halkların kardeşliği kök boyası gibidir

SONRAKİ HABER

Eskileri yeniden kurgulamaya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa