08 Ocak 2010 00:00

Kars Öyküleri Rotterdam Film Festivali’nde

GEZİCİ Festival kapsamında düzenlenen senaryo yarışmasının ürünü olan Kars Öyküleri Rotterdam Film Festivali’nin Bright Future / Parlak Gelecek bölümüne seçildi

Paylaş

GEZİCİ Festival kapsamında düzenlenen senaryo yarışmasının ürünü olan Kars Öyküleri Rotterdam Film Festivali’nin Bright Future / Parlak Gelecek bölümüne seçildi. Gezici Festival’in genç sinemacılara desteğinin ürünü olan film dünya prömiyerini Rotterdam’da yapacak.
Ankara Sinema Derneği’nin Gezici Festival kapsamında, 2007 yılında, genç sinemacılara profesyonel bir ekiple film çekme olanağı sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Kısa Film Senaryo Yarışması’nın teması Gezici Festival’in o yılki ana durağı Kars kenti olduğundan ‘Kars olarak belirlenmişti. Ödül ise, yarışmanın çıkış noktasına uygun biçimde, seçilen beş senaryonun filme çekilmesiydi.
‘Kars Öyküleri Kısa Film Senaryo Yarışması’na 100’den fazla başvuru oldu. Zeki Demirkubuz, Ümit Ünal ve Önder Çakar’dan oluşan Seçici Kurul, Özcan Alper’in Moto Guzzi, Zehra Derya Koç’un Kül, Ülkü Oktay’ın Zilo, Ahu Öztürk’ün Açık Yara ve Emre Akay’ın Küçük Bir Hakikat adlı senaryolarını seçti ve bu senaryolar 2007 yılının kasım ayında düzenlenen Gezici Festival sırasında Zeki Demirkubuz ve Cem Yılmaz’ın katıldığı bir atölyede geliştirildi.
BEŞ SENARİSTİN BEŞ KISA FİLMİ
Kazanan beş senaristin senaryoları, beş ayrı kısa film olarak çekildi ve Kars Öyküleri adlı uzun metrajlı film ortaya çıktı.
Kars’ın eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun desteğiyle, Kars ili ve çevresinde yapılan çekimlerde Ayda Aksel, Bennu Yıldırımlar, Meral Çetinkaya, Ozan Bilen, Şebnem Köstem, İskender Bağcılar, Erol Babaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Necmettin Çobanoğlu, Ruhi Sarı, Müge Ulusoy, Begüm Birgören, Rıza Akın, Rıza Sönmez, Derya Durmaz, Birsu Demir, Berna Adıgüzel ve Turgay Tanülkü gibi önemli oyuncular gönüllü olarak rol alarak bu projeyi desteklediler. Yapımcılığını Gezici Film’in üstlendiği Kars Öyküleri’nin Yürütücü Yapımcısı Özkan Yılmaz, Görüntü Yönetmeni Özgür Eken, Kurgucusu Çiçek Kahraman ve Ulaş Cihan Şimşek, Ses Mühendisi İsmail Karadaş ve Sanat Yönetmeni Natali Yeres.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapım sonrası desteği alan Kars Öyküleri 39. Rotterdam Film Festivali’ne seçildi. Rotterdam, genç sinemacıların ilk filmlerini programına alarak onların uluslararası alanda tanınmasını sağlıyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ekranda silahsızlanma kampanyası

SONRAKİ HABER

Halkların kardeşliği kök boyası gibidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...