08 Ocak 2010 00:00

Ekranda silahsızlanma kampanyası

İki kadın gazeteci Özbilgen ve Önet, RTÜK’ten, televizyon ekranlarında silah ve şiddet görüntülerinin, tıpkı sigarada olduğu gibi ...

Paylaş

İki kadın gazeteci Özbilgen ve Önet, RTÜK’ten, televizyon ekranlarında silah ve şiddet görüntülerinin, tıpkı sigarada olduğu gibi “buğulanmasını” istiyor. İnternet üzerinden başlattıkları kampanyada topladıkları imzalar RTÜK’e iletilecek.
Akla önce “Kurtlar Vadisi” dizisi geliyor ama, Jack Bauer’li 24 dizisindeki silah, şiddet, işkence görüntülerinin geri kalır yanı yok.
İki kadın gazeteci, Füsun Özbilgen ve Gül Önet, silahason.blogspot.com adresinde başlattıkları kampanyayla, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) televizyon ekranlarında silah ve şiddet görüntülerinin “buğulanmasını” sağlamasını istiyor.
“Ekranlarda silah ve cinayet görmek istemiyoruz” başlığını taşıyan kampanyaya katılmak için, çağrı metninin altındaki yorum kutusuna adınızı, kendinizle ilgili istediğiniz bilgiyi bırakmak mümkün. Hatta Özbilgen, kişileri buraya yorum yazmaya da davet ediyor. “Böylece açık bir tartışma alanı da oluşuyor, metin yazanlar birbirlerinin ne düşündüğünden, kim olduklarından da haberdar olabilirler.”
Aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Özbilgen, “Bu görüntüler silahı içselleştiriyor, meşrulaştırıyor. Şiddeti teşvik ediyor, yaygınlaştırıyor, çoğaltıyor. Çocukları özendiriyor. Sanal dünyayla gerçek dünyayı ayırt edemeyen çocuklar, bu silah ve şiddet görüntülerini doğal kabul etmeye başladı. Ayrıca insanlar ekranda silah görünce de irkiliyor” diyor. (İstanbul/BİA)
Tolga Korkut
ÖNCEKİ HABER

Kerbela hüznü konser salonuna taşınıyor

SONRAKİ HABER

Kars Öyküleri Rotterdam Film Festivali’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa