08 Ocak 2010 00:00

3 günde biteceğini sananlar yanıldı

Samsun’da bulunan TEKEL işçileriyle mücadelelerini ve bundan sonra yapacaklarını konuştuk.

Paylaş

Samsun’da bulunan TEKEL işçileriyle mücadelelerini ve bundan sonra yapacaklarını konuştuk.
İŞÇİLER KENDİ İRADELERİYLE DİRENİYOR
Sezgin Pala:13 yıllık işçiyim. Biz ekmeğimiz ve haklarımız için Ankara’dayız. Zaten başka hiçbir güç işçileri 23 gün Ankara’nın o şartlarında tutamaz. Hükümet ideolojik kışkırtmaların olduğunu söylüyor. Yok öyle bir şey. TEKEL işçileri kendi iradeleriyle direniyor. Ankaralı emekçilerin kendi evlerinde yemekler, börekler yaparak getirmelerinden etkilendik, güç ve moral kazandık. Çalışma Bakanı çıkıp televizyonlarda yalan söylüyor, halkı kandırıyor. Özelin işçilere yüzde 10 zam ve iş güvencesi önerdiğini söylüyor. 3 günde evimize döneceğimizi sananlar yanıldılar, 23 gündür direniyoruz. Haklarımızı alana kadar da direneceğiz.
EMEK DÜŞMANLIĞI
Mehmet Satal: Ankaralı emekçiler bize sahip çıktı. Hükümet emek düşmanlığı yapıyor. 13 yıl devlet işinde çalıştır, sonra da seninle işim bitti, hadi kapı dışarı. Böyle bir şey olamaz. Herkesin çoluk çocuğu var. Memlekette, çalışanların, halkın yaşantısına bakınca hiç de hükümetin çizdiği o pembe tabloyu göremiyoruz. Daha önce mecliste milletvekilleriyle görüşen arkadaşlarımıza 4-c diye bir şey olmayacağı söylenmişti. Başbakan depolarda işçilerin yatarak para kazandığını söylüyor. Doğru söylemiyor. Bu durumun sebebi kendileridir. İşçiler insanca çalışıp yaşayacakları iş istiyorlar, yatmak istemiyorlar.
HAKKIMIZI ALANA KADAR
Kadir Kumbasar: Halk 4-c’nin ne olduğunu iyi bilmiyor. Bir çok hakkınız elinizden alınıyor, asgari ücrete yakın bir ücret, haklarınız yok, sendikanız yok, güvenceniz yok. Normal koşullarda emekli olsanız 1.200 TL, 4-c’den emekli olabilirseniz 800 TL alırsınız. Bu kadar açık kayıp var. Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. Referandumun ortaya çıkardığı sonuç TEKEL işçisinin iradesi ve kararlılığıdır. Tüm emekçi kesimlerin desteğini yine bekliyoruz. Konfederasyonumuz da daha ileri, kazanmaya yönelik kararlar alacaktır.

Remzi Altunbaş: Kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.
(Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’DEN iSTiFA EDECEKLER

SONRAKİ HABER

‘Kardeşliğin ne olduğunu gösterdik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...