08 Ocak 2010 00:00

AKP’DEN iSTiFA EDECEKLER

TÜM TEKEL işyerlerinde olduğu gibi Akhisar Yaprak Tütün Depoları’nda çalışan işçiler de referandum sonucunda mücadeleye devam dedi.

Paylaş

TÜM TEKEL işyerlerinde olduğu gibi Akhisar Yaprak Tütün Depoları’nda çalışan işçiler de referandum sonucunda mücadeleye devam dedi. Referendumda kullanılan 200 oyun tamamı “Evet” çıktı. Oy sandığı önünde beyaz kefen giyen işçiler “Ölmek var dönmek yok” diyerek kararlılıklarını dile getirdiler.
Burada konuşan İşyeri Baştemsilcisi Ferhat Durgut, tüm emekçileri kendilerine destek vermeye çağırdı. Durgut işçilere, gazetemizin manşet yaptığı ve Bülent Arınç’ın 2001 yılında TEKEL işçilerini mücadeleye çağıran sözlerinin yer aldığı “İşçileri böyle kandırdılar” manşetindeki haberi okudu.
ŞİMDİ NİYE KONUŞMUYORSUN?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Şimdi niye konuşmuyorsun?” diye seslenen Turgut, şöyle devam etti: “İçimizde AKP’ye oy veren, AKP’ye üye olan işçi arkadaşlarımız var. Ancak TEKEL işçisine ‘Yetim hakkı yedirmem’ diyerek rest çeken Başbakan’a ve AKP’ye bizim cavabımız daha ağır olacaktır. AKP’ye üye olan arkadaşlar önümüzdeki günlerde toplu olarak istifa etme kararı aldılar.” Turgut’un konuşması işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.
BAŞBAKAN’IN YAPTIĞI DA İDEOLOJİK
Basın açıklamasının ardından yaptığımız görüşmede işçiler, en çok “Yan gelip yatma” sözünün kendilerini rahatsız ettiklerini söylediler. TEKEL işçisi Ahmet İneli, “Bu fabrikaya ömrünü vermiş arkadaşlarımız var. Daha birkaç yıl önce depolarda tütün ilaçlaması yapılıp, balyalama yapılırken içeride hangi ortamda çalıştığımızı bize sormuyorlardı. Bir çok arkadaşımız, ağır tütün balyalarını sırtlarında taşırken rahatsızlandılar. Bize ‘yan gelip yatıyorlar’ diyenlere soruyorum bel fıtığı, solunum yetmezliği, romatizma hastalıklarına yattığımız için mi yakalandık” dedi.
TÜTÜNÜ PEŞKEŞ ÇEKERKEN NİYE YETİM HAKKI DÜŞÜNMEDİNİZ?
Yine TEKEL işçisi Ercan Tokcan, eylemlerini ‘ideolojik’ diye suçlayan Başbakan Erdoğan’a “Sizin yaptığınız ideolojik değil mi?” sorusunu yöneltti. Tokcan, “Akhisar tütünün merkeziydi. Yüzlerce tütün balyalarının bakımını yapıp hazırladığımız zamanda sizler bu tütünü 4 dolara alıp, 1 dolara yabancı tekellerle pazarlamadınız mı? Köylünün ürettiği, bizim hazır hale getirdiğimiz tütünleri peşkeş çekerken niye yetim hakkını düşünmediniz?” dedi.
(Akhisar/EVRENSEL)
Arda Armutlu
ÖNCEKİ HABER

İşçi kararlılık bekliyor

SONRAKİ HABER

3 günde biteceğini sananlar yanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...