09 Ocak 2010 00:00

Özür dileyeceklerine soruşturma açtılar

Öğrencilere at ve eşek eti yedirmeleri yetmemiş gibi şimdi de öğrencilere soruşturma açtılar.

Paylaş

Öğrencilere at ve eşek eti yedirmeleri yetmemiş gibi şimdi de öğrencilere soruşturma açtılar. Öğrencilere at ve eşek eti yediren Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu yönetimi eşek eti yemeye itiraz eden 18 öğrenciye “huzuru bozdukları” gerekçesi ile soruşturma açtı.
Öğrencilerden Serkan Zor, “Ne zaman sorunlarımız için hareket etsek gözdağı vermek için soruşturmalar açılıyor” dedi. Yurt Müdürü Nuri Küçük’ün Maraş katliamının sanıklarından biri olduğunu hatırlatan Zor, yurtta son dönemde yaşanan baskılardan dolayı Küçük’ün görevden alınmasını istediklerini belirtti. Zor, üniversite yönetimi ve yurt müdürlüğüne tazminat davası açacaklarını da sözlerine ekledi. Yurtta kalan bir diğer öğrenci Müjdat Ardahan ise kendisinin ve arkadaşlarının uzun süredir mide ağrısı çektiğini ve bunun sebebinin ne olduğunu daha önceleri anlamadıklarını söyledi. Öğrencilere eşek ve at eti yedirilmesi olayının ortaya çıkmasından sonra ağrının sebebini anladıklarını dile getiren Ardahan, bu durumu protesto etmek amacıyla eyleme çıktıklarını ifade etti. Kendilerine soruşturma açılmasının Yurt yönetiminin eşek eti yedirilmesini sahiplendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Ardahan, haklarını aramayı sürdüreceklerini belirtti.
Bir yerel kanalda açıklama yapan Vali İlhan Atış ise, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı tüm kamu kurumları adına Adana halkından özür dilediğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
Erdem İdigük
ÖNCEKİ HABER

Çorlu’da yemek boykotu

SONRAKİ HABER

Romanlara bir kez daha sürgün yolları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...