09 Ocak 2010 00:00

Atalay: Açılım tasarıları Meclis’e geliyor

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘açılım’ ile ilgili kanun tasarılarının birinin TBMM’de bulunduğunu, diğerlerini de gelecek hafta göndermeye başlayacaklarını ...

Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘açılım’ ile ilgili kanun tasarılarının birinin TBMM’de bulunduğunu, diğerlerini de gelecek hafta göndermeye başlayacaklarını belirterek, “Önümüzdeki haftanın ikinci üçüncü günü açıklayacağım onları” dedi.
Bakan Atalay, MKYK toplantısına katılmak üzere AKP Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Açılım’ konusunun MKYK’da gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin, “Gündemi bilmiyorum. Sayın Başbakanımız uygun bulursa değerlendirme yapılır” yanıtını veren Atalay, ‘Demokratik Açılım ile ilgili tasarılar TBMM’ye bu ay gelecek mi’ sorusuna, “Zaten gitti. Bir tanesi orada. Diğerlerini de önümüzdeki hafta göndermeye başlıyoruz. Önümüzdeki haftanın ikinci üçüncü günü açıklayacağım onları” dedi. Atalay, referandum süresinin kısaltılmasını içeren kanun teklifi ile ilgili soruyu, “Bana göre teklif iyi, ben olumlu buluyorum. Bu konuyla ilgili Anayasa değişikliği tartışılıyor” şeklinde yanıtladı. (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

Arınç, AKP’nin derin karargah sorumlusu mu?

SONRAKİ HABER

ERDOĞAN’DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...